Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rano ostao bez roditelja

Velika je hrvatska nada, emocije pršte: "Mamina me ruka pazila s nebesa, borit ću se za medalju"

23-ogodišnji Aurel Benović drugi je hrvatski gimnastičar koji će nastupiti na Olimpijskim Igrama u Parizu. Mlad i perspektivan Osječanin već je proživio neke teške životne situacije, a nastup na Igrama kruna je njegove dosadašnje karijere. Iako je neke iznenadila njegova viza za Pariz, trenera nije. Od njega se kaže, očekuju velike stvari...

Aurel Benović bit će četvrti hrvatski gimnastičar koji će nastupiti na nekim Olimpijskim Igrama. Već ranije vizu za Pariz čekirao je Tin Srbić, a ovom mladom Osječaninu to je pošlo za rukom na kvalifikacijskom Svjetskom kupu u Dohi prije dva tjedna.

"Bio je težak malo taj cijeli put i te četiri etape Svjetskog kupa koje sam morao odraditi da bi uopće došao na Olimpijske igre. Već na prvom turniru sam si zakomplicirao cijelu situaciju jer mi je bilo najlakše doći do medalji i skupiti bodove za Olimpijske igre. Nažalost, nisam uspio, ali sam do kraja ipak uspio dati sve od sebe i uspio izboriti Igre", poručuje perspektivni hrvatski gimnastičar.

Aurel će nastupiti na parteru, koji je njegova najjača disciplina, te na preskoku. Trener Vladimir Mađarević kaže kako se veliki talent vidio već od malih nogu. Vrlo je perspektivan, no, kao i svaki trener detektira područje na kojem se još treba raditi.

"A što se tiče vrijednosti u smislu radnih navika to se i dan danas u biti trudimo popraviti", kaže Mađarević.

Benović napada medalju u Parizu

Gimnastiku je počeo trenirati sa 4 godine. Rano je ostao bez oca, a nedavno i bez majke koja ga je pratila od početaka gimnastičke karijere. Borba za Pariz bilo je obećanje mami nedugo prije njezine smrti.

"Siguran sam da sam imao potporu odozgora. Njena ruka me pazila i motivirala tijekom svih ovih nastupa, a i cijelog ovog natjecateljskog razdoblja. To mi je dalo još jednu dodatnu motivaciju da pokušam izboriti Olimpijske igre. I evo, uspio sam održati obećanje i jako sam sretan zbog toga", podcrtava Benović.

Žestok sudar igraća i vratara na utakmici Rudeša i Istre Dramatične scene u Zagrebu: Žestok sudar, vratar izgubio svijest, stadion zanijemio divider

Plasirati se na Igre u tako snažnom globalnom sportu kao što je gimnastika, ogroman je uspjeh. Iako mu je to, kaže kruna karijere, ne misli samo prošetati Parizom.

"Nadam se da neće samo stati na tome. Potrudit ću se da budem što bolje spreman za Olimpijske Igre i budem konkurentan za finale i medalje", obećava Benović, a trener Mađarević potvrđuje:

"Očekujemo borbu za medalje."

Sretno Aurel, Pariz te čeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider