Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Upoznajte naše cure

Seksi hrvatske rukometašice pozirale na pijesku

Hrvatske rukometašice na pijesku prvakinje su Europe, a osim sportskim uspjesima mogu se pohvaliti i atraktivnim izgledom.

Josipa Grebenar, Melita Jug, Jelena Vidović, Renata Knježević, Ivana Lovrić i kapetanica ekipe Vlatka Samarinec tako su spremno pozirale ispred objektiva fotoreportera, a dobivene fotografije pokazuju kako se s pravom govori kako je rukomet na pijesku jedan od najatraktivnijih sportova.

>> Pogledajte zašto ovaj sport privlači sve više sportaša i gledatelja

>> Pobjednička ekipa! Zlatne medalje za atraktivne rukometašice i rukometaše

Rukomet na pijesku mlađi je brat dvoranskog. Igra se 10-ak godina, prvo EP održano je 2000. u Italiji. Hrvatske reprezentacije do sad su nekoliko puta osvajale naslove Europskih prvaka. Najslađe je to bilo učiniti ovog ljeta pred domaćom publikom. Od 4. do 9. srpnja u Umagu je na terenima Stella Marisa održano 7. EP, a hrvatski su pjeskaši i pjeskašice osvojili naslove prvaka u obje konkurencije.

Upravo je naša ženska reprezentacija, čije slike gledate, obilježila prvenstvo svojim zajedništvom i pozitivnom atmosferom. Djevojke su čak i ispjevale vlastiti bećarac za svaku članicu reprezentacije koji su pjevale nakon svake pobjede. Finalni susret EP-a u kojem su svladale Dansku gledalo je više od 3 000 gledatelja na centralnom terenu Stella Marisa.

Predstavimo ukratko djevojke:

Vlatka Šamarinec (28 godina) kapetanica je reprezentacije. Iako karakterno mirna, na terenu se pretvara u pravog vođu koji preuzima na sebe odgovornost i zabija ključne golove. Nekad je igrala dvoranski rukomet u „Trešnjevci“, danas diplomirana politologinja radi u odjelu za energetiku Zagrebačkog holdinga.

Ivana Lovrić (27) povremena je reprezentativka Hrvatske u dvoranskom rukometu. Već se udomaćila na pijesku koji igra petu sezonu. Igra na poziciji razigravačice (markera), a u Umagu je proglašena MVP-om turnira.

Renata Knježević (23) specijalistica je za obranu. Simpatična Zagrepčanka također uspješno igra i igra dvoranski rukomet, članica je Zeline, a na pijesak su je privukli ljubav prema rukometu i atraktivnost koju taj sport nudi.

Melita Jug (24) je golmanica uvelike zaslužna za Umaško zlato. Bez njenih odličnih obrana put do naslova bio bi puno teži. Kad uđe u seriju i zaključa gol, protivnicama preostaje očajno hvatanje za glavu.

Josipa Grebenar (25) također je u pijesku već nekoliko sezona. Iako nije ljevoruka, igra na poziciji desnog krila pa je protivnicama puno teže zaustaviti je. U dvoranskom rukometu od ove je sezone članica „Trešnjevke“.

Jelena Vidović (21) najmlađa je članica reprezentacije no sve je samo ne mezimica, upravo suprotno. Pravi je mali vrag, a pogotovo na terenu gdje su njeni golovi s krila prave male majstorije i atrakcije rukometa na pijesku. U Umagu proglašena najboljim lijevim krilom EP-a. Od ove je sezone članica ŽRK „Umag“. Sezona rukometa na pijesku upravo je završila, a za hrvatske reprezentacije i klubove bila je do sad jedna od najuspješnijih. Muška i ženska reprezentacija europski su prvaci, Detono Zagreb klupski je europski prvak, a HRS je uspješno organizirao EP u rukometu na pijesku u Umagu koje je od strane čelnika EHF-a ocijenjeno najuspješnijim do sad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider