Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čak i na Trgu bana Jelačića

Spektakl u Zagrebu za kraj ljeta: Hanžekovićev memorijal prvi put na tri lokacije

Prije osam godina kugla se na Fontanama priključila mitingu na Savi, a sada će se i prvi puta održati Zagreb City Challenge natjecanje u skoku s motkom, troskoku i skoku u dalj za atletičare u srcu grada Zagreba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Memorijal Borisa Hanžekovića, najveći hrvatski atletski miting, održat će se od 9. do 11. rujna u Zagrebu, a po prvi puta miting će se održati na tri lokacije - Trgu Bana Josipa Jelačića, gradskim Fontanama i stadionu SRC Mladost.

Prije osam godina kugla se na Fontanama priključila mitingu na Savi, a sada će se i prvi puta održati Zagreb City Challenge natjecanje u skoku s motkom, troskoku i skoku u dalj za atletičare u srcu grada Zagreba.

Natko Bošnjak, project manager mitinga, s posebnim je zadovoljstvom najavio događanje.

"Najveća novost je miting za vikend - petak, subota, nedjelja. Intencija Svjetske atletike je izlazak iz okvira stadiona, a mi ćemo to ostvariti na top lokacijama koje su spomenute, imat ćemo i Kid's day u Maksimiru u subotu, vezano i uz Zagrebački maratonom, u nedjelju oči mitinga je finale Erste Plave lige za osmoškolce. Moram reći da je bacanje kugle već sada prebukirano i ponosno najaviti da je Ryan Crouser najbolji svjetski bacač svoj dolazak najavio i video porukom."

Menadžer mitinga Alfons Juck najavio je dolazak mnogi svjetskih zvijezda predvođenih Ryanom Crouserom, Sandrom Perković i Filipom Mihaljevićem.

"Sezona je duga, teška, Zagreb dolazi na kraju i ne možemo sa sigurnošću već danas reći koji ćemo sastav imati u rujnu. Za europske atletičare to ćemo moći nakon Europskog prvenstva koje će u kolovozu biti u Münchenu, tada ćemo imati jasniju sliku. Utrka na 110 metara s preponama po tradiciji najvažnija utrka mitinga, a ove godine će nam doći Grant Holloway dvostruki svjetski prvak, trebao je i olimpijski pobjednik Hansle Parchment, ali je on trenutno ozlijeđen i teško je prognozirati. Na 100 metara Marvin Bracy srebrni iz Eugenea napadat će opet rekord mitinga Usaina Bolta kojeg je lani promašio za stotinku sekunde. Na 200 metara će svjetski doprvak Erriyon Knighton napadati i rekord mitinga i svjetski juniorski rekord. Tu je Slovenka Tina Šutej četvrta motkašica iz Eugenea. U muškom skoku u dalj na Trgu će skakati i brončani sa Svjetskog dvoranskog prvenstva Marquis Dendy", zaključio je Juck.

Martin Marković, hrvatski diskaš, prije nekoliko dana je bacao na SP-u u Eugeneu.

"Svjetsko prvenstvo je doživljaj, tamo sam imao i svoje prvo juniorsko SP. Sada prvo seniorsko nakon pet godina ozljeda. Opravdao sam svoj status, bio sam 23. na svijetu. Privilegija je za Zagreb da dovodi takve atletičare i približava atletiku običnim ljudima. Koliko znam dolaze i svjetski prvak Kristijan Čeh, olimpijski pobjednik Šveđanin Daniel Stähl, Australac Metthew Denny… Jedva čekam nastupiti u takvom društvu i napraviti iskorak. Može se očekivati i rekord mitinga oko 70 metara", najavio je Marković miting u Zagrebu.

Grad Zagreb je preko svojeg izaslanika, pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za Obrazovanje sport i mlade Milana Pavelića, pozdravio takvu organizaciju i potvrdio da će i dalje pratiti miting iza kojeg su i Turistička zajednica Zagreba i Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta, te Zagrebački i Hrvatski atletski savez te Sportski savez grada Zagreba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider