Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez iznenađenja

Dvoje novih svjetskih rekordera izabrano za najbolje svjetske atletičare u 2020. godini

Yulimar Rojas (25) je ove godine postavila južnoamerički rekord u troskoku u dvorani s 15.03 m u Metzu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedski skakač s motkom Armand Duplantis proglašen je atletičarem godine, dok je venezuelanska troskokašica Yulimar Rojas atletičarka godine po izboru Svjetske atletike u godini na koju je bitno utjecala pandemija koronavirusa.

Duplantis (21), osvajač srebrne medalje na SP-u u Dohi prošle godine, postavio je u veljači svjetski rekord preskočivši 6.17 metara u Torunu u Poljskoj, a zatim je istog mjeseca to poboljšao za jedan centimetar u Glasgowu. Šveđanin je također postigao najviši skok ikad na otvorenom skoku na otvorenom, preskočivši u Rimu 6.15 metara, a pobijedio je na svih 16 ovogodišnjih mitinga za savršenu sezonu.

"Bila je to stvarno čudna sezona, za mene i za sve, ali uspio sam postići prilično dobre rezultate", rekao je Duplantis, koji je najmlađi sportaš ikad koji je osvojio tu nagradu.

Ugandski trkač Joshua Cheptegei, Amerikanac Ryan Crouser (bacanje kugle), Nijemac Johannes Vetter (koplje) i Norvežanin Karsten Warholm (400 metara s preponama) bili su preostali muški finalisti na virtualnoj ceremoniji Svjetske atletike.

Yulimar Rojas (25) je ove godine postavila južnoamerički rekord u troskoku u dvorani s 15.03 m u Metzu, a zatim je srušila 16 godina stari svjetski dvoranski rekord s 15,43 metra u Madridu, čime je postala prva Venezuelanka s titulom najbolje sportašice svijeta.

"Iskreno nisam ovo očekivala, stvarno ne mogu vjerovati", rekla je Rojas.

Nizozemka Sifan Hassan (10.000 m), Etiopljanka Letesenbet Gidey (5000 m), Kenijka Peres Jepchirchir (polumaraton) i Jamajčanka Elaine Thompson-Herah (100m/ 200 m) bile su preostale finalistice.

Kenijski maratonac Eliud Kipchoge i američka rekorderka na 400 metara s preponama Dalilah Muhammad bili su laureati 2019. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider