Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Eh, šteta...

Težak udarac za Barakude: Bitan reprezentativac propušta Europsko prvenstvo u Splitu!

Ante Vukičević neće nastupiti na Europskom prvenstvu u vaterpolu krajem ljeta u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 27. kolovoza do 10. rujna u splitskoj Spaladium Areni održat će se Europsko prvenstvo u vaterpolu, a Hrvatska će nastupiti bez Ante Vukičevića.

Vijest je u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza potvrdio izbornik Ivica Tucak.

"Nažalost, vijesti nisu dobre što se tiče Ante i reprezentacije. Liječnik u Francuskoj je preporučio Anti mirovanje sljedeća dva-tri tjedna, pa potom dodatne pretrage. Naša se liječnička služba na čelu s dr. Pivalicom također dakako posvetila Anti Vukičeviću, te i dalje stoji naša želja da dodatne sve pretrage obavi i u Hrvatskoj. No neovisno tomu, ono što jest sigurno da je nažalost Ante otpao za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu", izjavio je Tucak.

"Ne trebam ni pojašnjavati koliko nam to stvara dodatnih problema i koliki je to udarac. Riječ je o igraču koji je sastavni, neizostavan dio ove reprezentacije od 2017. Nakon svih prijašnjih odlazaka starijih, iskusnih igrača nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ovo je doista udarac koji nam dodatno komplicira stanje", istaknuo je izbornik.

Anti Vukičeviću je tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, pozlilo za boravka u Marseilleu. Bio je nakratko izgubio svijest, što je bio signal za nužnost detaljnih liječničkih pretraga.

Barakude nastavljaju s pripremama u Kranju gdje se reprezentacija kompletirala nakon što se priključio vratar Marko Bijač.

Podsjećamo, Hrvatska se na splitskom Euru nalazi u skupini B gdje će joj protivnici, redom, biti Malta, Francuska i Grčka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider