Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neće sudjelovati na OI

Dvostruki osvajač olimpijskog zlata suspendiran na 20 mjeseci

Američki plivač Conor Dwyer, dvostruki osvajač olimpijske zlatne medalje, suspendiran je na 20 mjeseci zbog dopinga, nakon što je u njegovoj krvi pronađen testosteron, objavila je Američka antidopinška agencija (USADA).

Conor Dwyer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odmah nakon USADA-inog priopćenja, Dwyer je na Instagramu objavio kako prekida karijeru.

USADA je najprije tražila suspenziju u trajanju od četiri godine nakon što je Dwyer bio pozitivan na dopinškim kontrolama izvan natjecanja provedenim 15. i 27. studenog te 20. prosinca 2018.

Međutim, neovisni panel od tri suca arbitražnog povjerenstva je ocijenio da je suspenzija u trajanju od 20 mjeseci primjerenija u ovom slučaju u kojem se plivač samo liječio onako kako su mu savjetovali vanjski liječnici. Prema mišljenju panela, Dwyer "je mislio da se radi o liječenju koje je u skladu s njegovim psihološkim stanjem i da to neće imati nikakve posljedice na na sportsku izvedbu jer mu je to tako predstavljeno".

Suspenzija za Dwyera, koji je osvojio zlatne medalje u štafeti na OI u Londonu 2012. i na OI u Rio de Janeiru 2016. kao i broncu na 200m slobodno u Riu, počinje teći od 21. prosinca 2018. kada mu je dosuđena i privremena suspenzija.

On se povukao iz američke reprezentacije za SP 2019. i neće moći sudjelovati na kvalifikacijama za OI u Tokiju 2020. s obzirom da mu suspenzija ističe u kolovozu iduće godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider