Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"tresla sam se na zadnjoj strijeli"

Hrvatska ima svjetsku juniorsku prvakinju u streličarstvu: "Ostvario mi se san"

Hrvatska ima svjetsku juniorsku prvakinju u streličarstvu, a njezino ime je Amanda Mlinarić.

Amanda Mlinarić slavi naslov prvakinje svijeta (Screenshot World Archery)

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba postala je svjetska juniorska prvakinja u kategoriji složenog luka. 45 najboljih mladih streličarki iz cijelog svijeta došlo je u Madrid po zlatnu medalju, no Amanda Mlinarić nosi ju u Varaždin.

"Osjećaj je nestvaran. Ostvario mi se san. Naporno sam radila za ovo i svi moji treninzi su se konačno isplatili", rekla je 18-godišnjakinja nakon osvajanja zlatne medalje.

Mlinarić je 16. u svijetu u seniorskoj konkurenciji, te je u Madrid stigla kao jedna od favoritkinja za zlato.

Guardiola svog mrskog rivala Mourinha svrstao među najbolje svih vremena Guardiola i Mourinho (Foto: aFP) Pep Guardiola (Foto: AFP) Pep Guardiola (Foto: AFP) +4 Pep Guardiola (Foto: AFP)

"Nisam osjećala pritisak. Samo sam si ponavljala da moram pogoditi 10, moram pogoditi 10. I tako je i bilo. Koncentrirala sam se samo na moju tehniku i dobro je sve prošlo."

Mlinarić je u finalu bila bolje od Turkinje Ipek Tomruk 144-142. S posljednje tri strijele Tomruk je pogodila 29, što je značilo da Mlinarić mora pogoditi barem jednako toliko ili bolje da uzme naslov. Pogodila je maksimalnih 30!

"Prve dvije strijele bile su kao i sve prethodne. No na posljednjoj sam se tresla. Uspjela sam je u konačnici poslati u centar."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider