Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dugo se šuška

Oglasila se navodna Putinova ljubavnica: "Sad su ljutiti, a situacija u Jugoslaviji ih nije brinula"

Alina Kabajeva je olimpijska pobjednica iz Atene 2004. i deveterostruka svjetska prvakinja u ritmičkoj gimnastici.

U vrijeme kada brojne međunarodne sportske institucije izbacuju ruske klubove i sportaše iz svojih natjecanja uslijed ruske invazije na Ukrajinu svoj glas protiv takvih postupaka digla je Alina Kabajeva.

Olimpijska pobjednica iz Atene 2004. i deveterostruka svjetska prvakinja u ritmičkoj gimnastici javnosti je puno poznatija kao navodna ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Putin i Kabajeva? U Rusiji je to tabu-tema

Nagađanja o vezi ruskim predsjednikom svojedobno su otišla i do toga da je Kabajeva Putinu rodila djecu. Ta verzija nikada nije potvrđena jer u Rusiji je privatni Putinov život nešto o čemu se baš i ne razglaba u javnosti. Kada je 2008. godine Moskovski Korrespondent objavio da su se Putin i Kabajeva zaručili, priča je promptno demantirana, a nedugo nakon toga taj medij je ugašen.

Kabajeva je u proteklim danima pratila kako jedna za drugom stižu vijesti o zabrani nastupanja, odnosno izbacivanju Rusije i njezinih sportaša, a kap koja je prelila čašu bila je, očito, objava Međunarodnog olimpijskog odbora o izbacivanju ruskih i bjeloruskih natjecatelja sa Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu.

"Vjerujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova 'briga' za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport", izjavila je Kabajeva za ruski Sport Express i dodala:

"Nisu se brinuli i nisu izbacili iz natjecanja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina tisuća civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider