Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BOLNA SJEĆANJA

Aleš Pajovič već je jednom ostavio Hrvatsku bez Olimpijskih igara

24 godine prošle su od jedne od najtežih večeri hrvatskog reprezentativnog rukometa, poraza koji nas je koštao puta u Sydney.

Aleš Pajovič (Foto: Profimedia)

Od osamostaljenja Hrvatska rukometna reprezentacija propustila je samo dva velika natjecanja. Danas kreće po lov na rezultat kojim se to ne bi dogodilo po treći put. Susretom Hrvatske i Austrije uz prijenos na Doma TV i gol.hr-u započinju kvalifikacije za Pariz.

Ta spomenuta dva velika natjecanja su Olimpijske igre 2000. godine u Sydneyu, gdje nismo branili četiri godine ranije osvojeno zlato te također olimpijske igre, prije tri godine održane u Tokiju.

Bez Tokija nas ostavio Richardson, bez Sydneya Pajovič i ekipa

Kako smo ostali bez Tokija se jako dobro sjećamo, ali smo jutros i podsjetili na to, dok je ona prva priča jednako ili čak više bolna, a u jednoj od glavnih uloga tada je bio čovjek koji će nam ponovno pokušati oduzeti put na najveću svjetsku sportsku sportu. Izbornik Austrije, Aleš Pajovič.

Tada 21-godišnji izrazito talentirani rukometaš igrao je svoje prvo veliko natjecanje, a za susret protiv Hrvatske, domaćina Europskog prvenstvo, kojim se odlučivalo peto mjesto i putnik na Olimpijske igre, dobio je mjesto u početnoj postavi.

Po tri pogotka postigao je Pajovič u svakom poluvremenu. Dva između ostalog na samom početku drugog dijela, a onda i možda najvažniji pogodak na susretu.

Hrvatska je posljednje vodstvo imali u 46. minuti, kad je za 20:19 zabio Slavko Goluža, a onda su Slovenci izjednačili upravo preko Pajoviča, nakon čega je Pungartnik zabio za 21:20. Izjednačili su naši igrači nekoliko puta, a čak su imali i posljednji napad pri rezultatu 25:24. No, Goluža je bacio loptu u prazno s desetak sekundi do kraja susreta i Slovenci su mogli početi slaviti.

Bio je autsajder onda, svojevrsni je i sad

Bili su tada Slovenci veliki autsajderi, posebno jer se igralo pred deset tisuća ljudi u Domu Sportova. No, uspjeli su iznenaditi.

Pajovič nam se možda tada nije toliko zamjerio, kao četiri godine kasnije, kad je u polufinalu Europskog prvenstva u Sloveniji prstom u oko pogodio Petra Metličića, i to u samom začetku utakmice te ga onesposobio

Austrija je danas također autsajder, ali tek blagi, a na svojoj klupi imaju čovjeka koji je već prije dva mjeseca, na terenu unutar iste države, Njemačke, pokazao da zna voditi svoju momčad protiv naše reprezentacije.

Budimo oprezni, ovaj Slovenac očito ima naviku bacati našu reprezentaciju u očaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider