Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetska faca

Velika ruska zvijezda protiv invazije na Ukrajinu: "Molim vas, neka ne bude više rata"

Aleksander Ovečkin priključio se sve većem broju ruskih sportaša koji izražavaju zabrinutost zbog invazije na Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih hokejaša svih vremena, Rus Aleksander Ovečkin na konferenciji za medije suočio se s pitanjima o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Prije gostovanja svojih Washington Capitalsa kod Philadelphia Flyersa Ovečkin je izrazio nadu da će rat prestati što prije.

"Ovo je teška situacija. Imam puno prijatelja i u Rusiji i u Ukrajini i teško mi je gledati još jedan rat. Nadam se da će uskoro završiti i da će biti mir u cijelom svijetu."

Američki novinari su podsjetili Ovečkina da je svojedobno naglašavao svoje prijateljstvo i izražavao potporu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Pa, on je moj predsjednik. Ali, kako sam rekao, nisam u politici. Ja sam sportaš i nadam se da će sve biti gotovo. Trenutno je teška situacija za obje strane. Sve čemu se nadam je da će uskoro biti kraj, ali nisam ja taj koji kontrolira situaciju. Molim vas, neka ne bude više rata. Nije važno tko je u ratu. Rusija, Ukrajina, različite zemlje. Na ovom svijetu svi moramo živjeti u miru", poručio je Ovečkin.

Sjajni ruski hokejaš je 2004. godine izabran na NFL draftu od strane Washington Capitalsa u čije je redove preselio godinu kasnije i ostao sve do danas. U veličanstvenoj karijeri ostvario je niz individualnih postignuća, a 2018. je Capitalse odveo do povijesnog prvog naslova prvaka u najjačoj ligi svijeta.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider