Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Bilo je vruće"

Kenijac i Splićanka pobjednici 31. Zagrebačkog maratona, ni on ni ona nisu zadovoljni vremenom

Hrvatska reprezentativka Matea Parlov Koštro pobijedila je na utrci polumaratona kod žena s vremenom od 1:11.56 sati.

31. Zagrebački maraton (Foto: Damjan Tadić/Cropix)

Kenijac Hosea Hisorio i Splićanka Nataša Šustić pobjednici su 31. Zagrebačkog maratona održanog u nedjelju ulicama Zagreba.

Kenijac Hisorio je uvjerljivo slavio u vremenu od 2:25.23 sati ispred Jeana Baptiste Simueke iz Burundija (2:29.16) i Andreja Hladnika iz Preloga, koji je stigao treći u vremenu osobnoga rekorda od 2:30.51 sati.

"Malo sam iscrpljen, teško je bilo, pogotovo u zadnjim kilometrima. Bilo je vruće i nisam zadovoljan vremenom. Nadam se da ću doći i sljedeće godine", kazao je vidno iscrpljeni pobjednik.

U ženskoj konkurenciji slavila je Nataša Šustić s vremenom od 2:50.12 sati ispred Zagrepčanki Hane Malović (2:51.27) i Silvije Šimunović (2:55.49).

"Dobro sam trenirala i isplatilo se danas. Nije ovo neki veliki rezultat, ali je bilo dovoljno za pobjedu. Bilo je dosta vruće", kazala je mlada Splićanka.

Hrvatska reprezentativka Matea Parlov Koštro pobijedila je na utrci polumaratona kod žena s vremenom od 1:11.56 sati.

"Drago mi je što sam pobjedila, iako sam na ovoj utrci trčala na rezultat. Važno je da je sve u redu nakon teške ozljede zbog koje sam propustila Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Sada me očekuje maraton u Frankfurtu i pripreme za Olimpijske igre u Parizu", kazala je europska doprvakinja u maratonu.

Koštro je polumaraton odradila kao peta ukupno, a u muškoj utrci slavio je Jean Marie Niyomukiza iz Burundija s vremenom od 1:05.34 sati.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali nikako nisam sretan s rezultatom jer sam većinu vremena trčao sam, bez ozbiljne konkurencije", kazao je Burunđanin.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider