Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi Hrvat s ovim uspjehom

Osvojio povijesnu medalju i poručio: "Osjećam se nevjerojatno"

26-godišnji Zadranin stigao je do medalje nakon niza natjecanja na kojima je ostao na korak do postolja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Poslije silnih četvrtih i petih mjesta stigla je medalja, i to sasvim zaslužena medalja'', kazao je osvajač brončanog odličja u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu Stipe Žunić.

Hrvatski rekorder u bacanju kugle 26-godišnji Zadranin Stipe Žunić hicem od 21,46 metara osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Londonu te tako postao prvim hrvatskim atletičarom koji se popeo na pobjedničko postolje na svjetskim atletskim prvenstvima na otvorenom. Naslov svjetskog prvaka osvojio je Novozelanđanin Tom Walsh (22,03 m), a Žunić je hitac za medalju, samo dva centimetra kraći od svog hrvatskog rekorda, izveo u drugoj seriji.

"Tek sada mi se smiruju osjećaji, ali baš se osjećam nevjerojatno. Toliko je ljudi bilo na stadionu i nekim od bacača možda je i smetao taj pritisak, ali meni ne, ja sam ga odlično iskoristio. Odmah na početku sam krenuo jako, u drugoj seriji sam bacio 21,46, dva centimetra kraće od državnog rekorda, i taj moj hitac kao da je uveo neku ozbiljnost i nervozu među ostale bacače. Žao mi je jer mislim da sam ovdje pokazao da mogu baciti i 22 metra i šteta onog prijestupa jer je hitac bio jako dalek", kazao je Žunić, koji je prilikom zadnjeg hica otrčao za bačenom kuglom, spustio se na zemlju i emotivno proslavio medalju.

"Tad sam znao da sam uzeo medalju. Jednostavno je bilo previše emocija, ponijelo me. Ovdje sam ipak došao kao tek 13. po rezultatu i cilj je bio ući u finale, a medalju sam samo sanjao. Iskreno, očekivao sam da ću medalju prije osvojiti na Europskom prvenstvu, a ne tu, među ovim divovima", kazao je Žunić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider