Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DOBRE VIJESTI

Leona Popović sedma u Češkoj s najboljim vremenom druge vožnje, Zrinka Ljutić nakon fenomenalne prve vožnje kiksala u drugoj

Leona Popović zauzela je sedmo mjesto na slalomu u Špindleruvom Mlynu, dok je Zrinka Ljutić nakon kiksa u drugoj vožnji završila 29.

Leona Popović (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Ženski slalom danas održanom u češkom Špindleruvom Mlynu donio je sjajne vijesti za hrvatske ljubitelje skijanja. Leona Popović zauzela je sedmo mjesto, kod je Zrinka Ljutić bila blizu najboljeg rezultata karijere, ali platila je danak neiskustvu.

Leona najbolja u cijeloj drugoj vožnji

Popović je prvu vožnju napravila nekoliko kiksove te je zauzela tek 20. mjesto, što je daleko ispod njenih standarda. No, zato je odradila sjajnu drugu vožnju, nakon koje čak osam idućih skijašica nije uspjelo nadmašiti njeno ukupno vrijeme. 

Hrvatska skijašica je na kraju imala najbolje vrijeme cijele druge vožnje pa ostaje samo žal što je u prvoj napravili nekoliko grešaka, budući da je pokazala kako joj ova staza itekako odgovara te da je u odličnoj formi i puna samopouzdanja. 

Zrinka krenula na sve ili ništa pa kiksala

Nažalost, talentirana Zrinka Ljutić nije uspjela spojiti dvije dobre vožnje. Nakon sjajnog rezultata u prvoj, koju je završila na šestom mjestu, Zrinka je zadržala prednost na prvom prolazu druge vožnje, dok je na drugom u stotinku bila jednaka tada vodećoj Amerikanki Pauli Moltzan.

Ipak, onda se dogodilo kiks koji je rezultirao usporavanjem te padom Zrinke na pretposljednje mjesto.

Kao što svi ove sezone ponavljaju, Zrinka nije kalkulant, ona ima karakter šampiona te svaku utrku ide do maksimuma. Na takav način će uskoro doći i dvije sjajne vožnje, a onda i najbolji rezultat karijere. Postolje pa i pobjeda je, iskreno vjerujemo u to, samo pitanje vremena.

Pobjednica je bila nevjerojatna Mikkaela Shiffrin, koja je u drugoj vožnji imala potpuno isto vrijeme kao Leona, čime je zauzela prvo mjesto u obje vožnje. Došla je na samo jednu pobjedu od Ingemara Stenmarka, kojeg može dostići već sutra na istom mjestu.

To znači i novu priliku za naše skijašice, koje su potvrdile kako na ovoj stazi itekako imaju što ponuditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider