Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za povijest

Srušen je svjetski rekord! Nevjerojatan broj gledatelja na otvaranju rukometnog Eura

Njemačka i Švicarska ući će u almanahe svjetskog rukometa.

Njemački navijači (Foto: Afp)

Počelo je Europsko rukometno prvenstvo, a odmah prvi dan postavljen je novi svjetski rekord koji će biti teško nadmašiti.

Na utakmici Njemačka - Švicarska okupilo se 53.586 gledatelja. Nikad prije na jednom rukometnom dvoboju nije bilo toliko ljudi, a pitanje je hoće li ih se i kad opet okupiti toliko.

Nijemci su to planski napravili želeći postaviti rekord. Stoga su od početka organizacije bili ustrajni u svojoj namjeri da se utakmice prvog kola skupine A odigraju na stadionu Merkur-Spiel Arena u Düsseldorfu. Stadion je prenamijenjen u dvoranu pa se ove srijede okupilo spomenutih 53.586 navijača.

Europsko prvenstvo je svečano otvorio njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

Tek nešto manje gledatelja bilo je na prvom susretu između Francuske i Sjeverne Makedonije u kojem su pobijedili Francuzi s 39:29.

Nadmašen je tako dosadašnji rekord od 44.189 gledatelja koliko ih je 2015. bilo na Commerzbank Areni u Frankfurtu, na utakmici Rhein-Neckar Lowena i HSV Hamburga.

Stadionu u Düsseldorfu ugostit će samo dvije uvodne utakmice, a zatim će se susreti prve faze Europskog prvenstva igrati u Berlinu, Mannheimu i Muenchenu, a drugog kruga i finala u Hamburgu i Koelnu.

Na Merkur Spiel-Areni će se igrati i pet utakmica skorašnjeg Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. U Düsseldorfu će se igrati utakmice Austrija - Francuska, Slovačka - pobjednik play-offa B te Albanija - Švicarska u grupnoj fazi, jedna utakmica osmine finala i jedna u četvrtfinalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider