Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pripreme za Euro

Kladionice ne vjeruju hrvatskim rukometašima, ali naša uzdanica se ne predaje: "Jaki smo i mi"

Marko Mamić bit će jedan od najvećih aduta Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu.

Točno deset dana uoči Europskog rukometnog prvenstva 2022. otpao je Luka Šebetić, a umjesto njega u reprezentaciju je pozvan Šime Ivić.

Marko Mamić bit će jedan od glavnih aduta hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Danas ima 27 godina, standardan je u njemačkom Leipzigu, a zbog kalendara Bundeslige, reprezentaciji se tek priključio.

"Sve je nekako brzo došlo. Kasno smo završili s klubom, ali sviđa mi se. Nije mi se bilo teško prilagoditi", rekao je Mamić.

Sezona u njemačkoj Bundesligi je notorno naporna, a onda se na Euru igra svaka dva dana. Mnogo će toga ovisiti o fizičkoj spremi igrača.

"Veliki je naglasak na taktici, a i kondicijski trener Miljenko Rak nas dosta pazi da ostanemo u dobroj formi", otkrio je Mamić.

gol expired KVIZ: Tko ima najviše titula na rukometnom Euru, a tko medalja? Zna li netko svih 10 odgovora? divider

Izbornik i kondicijski trener morat će dobro izbalansirati napore i odmore, pogotovo nakon teškog poraza od Slovenije na početku priprema.

"Analiziramo kroz svaki trening, još uvijek pokušavamo popraviti neke stvari koje nisu bile dobre protiv Slovenije. Gledamo da svaki trening bude bolji od prethodnog, da svakog dana budemo sve bolji", rekao je izbornik.

Izbornik je za ovaj Euro napravio ozbiljne rezove pa će mnogo toga ovisiti o uklapanju mladih snaga i njihovoj pravoj reakciji.

"Mislim da su svi dečki upoznati s reprezentacijom, načinom rada, tako da mislim da ne bi trebalo biti problema", kazao je Mamić.

gol expired Francuzi u problemima, koronavirus im poremetio sve planove: Evo što to znači za Hrvatsku divider

Realno, Hrvatska na Euro ide s priličnom neizvjesnošću. Prema kladionicama više nismo u vrhu. Najveći favorit za zlato je Danska s 32 posto izgleda. Zatim su tu Španjolska, Francuska, Norveška i Švedska.

Ispred nas čak je i domaćin Mađarska, s oko sedam posto, pa tek onda Hrvatska s nekih četiri posto. Dalje slijede Njemačka i Slovenija, a ostali ipak zaostaju, poput Srbije i Ukrajine u našoj skupini.

"Imamo dosta tešku skupinu, neki navijači možda nisu ni svjesni koliko su neke reprezentacije napredovale, ali jaki smo i mi. Sigurno će biti dobre utakmice, neće nikome biti lako", zaključio je Mamić.

Sve počinje na spektakularan način: utakmicom protiv olimpijskog prvaka Francuske za deset dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider