Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u prometnoj izgubio sve

Nevjerojatna priča o sportašu koji je odbio predati se: "Kada vam je teško, sjetite se Dine"

Lijepa ljudska, ali i sportska priča o Dini Sokoloviću obilazi Hrvatsku i izaziva suze radosnice na oči.

Dino Sokolović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Prije četiri godine uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju snimali smo prvi put ovog nevjerojatnog sportaša i čovjeka. Dino Sokolović je tada ostao na korak do paraolimpijske medalje. No njegova životna priča je posebna inspiracija koja će, nadamo se, veliku nagradu dobiti na paraolimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

"Ovo je klasični početak skijaškog dana. Priprema za monoskiju, lagano zagrijavanje i skijanje", rekao je Dino Sokolović.

A skija već deset godina. I to kako. Na posljednje dvije utrke svjetskog kupa bio je prvi i treći. S 14 godina je u prometnoj nesreći ostao bez nogu, ali i majke, dva brata i strine. Ipak osmijeh je uvijek tu.

"Ta tragedija... Uspio sam to prebrodit i savladat. Ulovit se u koštac sa životom. Nastavit dalje i praktički se borit za život. Sa protezama, sa hodanjem, sa svime", kaže Dino.

Trener Luka Dobrinić uz njega je već osam punih godina.

"Treniramo zajedno od 2008. godine. Ne treba bježati od očekivanja i reći da ne očekujemo medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Koreji. Konkurencija je velika, a što će se tamo dogoditi to je zaista teško predvidjeti. Treba i malo sreće", kaže trener Dobrinić.

Na paraolimpijskim igrama u Koreji jurit će po medalju monoskiji doslovno 100 na sat, osim ako stazu ne postavi jedan ludi Rus kojem je uzor...

"Svaki put kad ga vidim kažem "To. Sad će postavit stazu kao Gips". To je uvijek tako teška staza. Ali eto, uzor mu je Gips i voli tako teško postavit stazu", kaže Dino.

A nakon treninga Dino ide na posao.

"Pozdrav svima dobro došli na moj posao i poslužite se čokoladnim prstacima", ponudio je Dino ekipu Nove TV.

* Jel to ilegalno..?, upitao je humoristični reporter Nove TV Vlado Boban.

"Nije, nije, ovo je legalno".

"Trenutno sam zaposlen na pola radnog vremena, jer imam jako puno sportskih obaveza. Dajem sve od sebe kao i na svakom treningu i evo trenutno radim na organizaciji donacijske večeri"

A na donacijskoj večeri je glavna zvijezda...

"Kada vam je teško, sjetite se Dine Sokolovića", rekla je voditeljica donacijske večere.

"Da budem iskren, nije mi bilo baš ugodno, imao sam tremu, u magli mi je i ne sjećam se što sam pričao. Zaboravio sam reći par stvari, ali Bože moj", podijelio je svoje osjećaje nakon govora Dino.

Život punim plućima je i šetnja kroz grad sa njegovim damama - suprugom Barbarom i devetomjesečnom Vitom.

"Dino i ja smo išli zajedno u osnovnu školu, u isti razred i od tud se znamo. Zajedno smo 10 godina. Kćer će biti sportaš na tatu", ispričala je supruga Barbara.

* Mijenjaš li pelene?

"Dvije, tri četiri... Zavisi. Bio sam jedan cijeli dan sam s njim i nije mi bilo teško mijenjati joj pelene", kazao je Dino.

Ljudi i Dini Sokoloviću pričaju samo lijepe stvari. A što drugo mogu i pričati nakon što upoznaju ovakvu obitelj i ovakvog sportaša.

"Sretan Božić i sretna nova godina od obitelji Sokolović".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider