Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U novoj ulozi

Ivica Kostelić o karijeri, novim talentima i Janici: "Ja to ne bih mogao raditi"

Ivica Kostelić više nije na stazi u ulozi natjecatelja, već kao savjetnik mladih hrvatskih skijaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedavno je počela nova skijaška sezona, a s njom i novo razdoblje za hrvatsko skijanje. Ivica Kostelić više nije na stazi u ulozi natjecatelja, već kao savjetnik mladih hrvatskih skijaša.

U razgovoru za Novu TV Ivica je govorio o karijeri, svojoj novoj ulozi, obitelji, Janici, ali i budućnosti. Iako je sve slutilo na kraj jedne velike karijere, legendarni Ivica Kostelić u tišini je nestao sa staze i prihvatio nove izazove u karijeri, postao je savjetnik hrvatske skijaške reprezentacije:

„Nisam se nikada oprostio, niti ću se oprostiti od skijanja. I dalje sam na skijama i dalje sam na brdu, to je ono što me veseli. Također me veseli da mogu neka svoja iskustva podijeliti sa mlađima. Ponekad je sigurno čudno stajati sa strane, ali dobro je i to i drago mi je da mogu provoditi vrijeme na planini i na snijegu“, kaže Kostelić.

Iako su ga do sada profesionalne obveze na duže vrijeme odvajale od obitelji, svaki mogući trenutak posvećuje svojim sinovima Ivanu i Leonu i supruzi Elin.
„Stvarno nam je lijepo i jako volim provoditi vrijeme s njima, to je jedan veliki blagoslov i veselje. Teško je to opisati ovako, jednostavno je posebno i jedinstveno.“

Sada si uz naše mlade skijaše, pa kakva je budućnost hrvatskog skijanja?
„Postoji ta obitelj Ljutić koja se vrhunski razvija i oni imaju taj potencijal da dostignu vrhunske rezultate. Ali mi imamo također vrhunske natjecatelje u reprezentaciji, samo proboj do vrhunaca je, onak', vrlo težak u skijanju. Mislim da imamo potencijala da imamo vrhunske skijaše. Puno se već uložilo u njih i dalje se ulaže i oni su jednostavno na rubu nekog vrhunskog rezultata. To će jednostavno igrati i sreća.“

I dok je Ivica i dalje na snijegu, Janica kao državna tajnica za sport pokušava pomoći sportu i sportašima.
„Janica je sad već neko vrijeme na čelu tog državnog ureda za sport. Ja ju jako malo viđam, stalno je na poslu zaposlena. Kompleksan je to posao, ona si je to prilično uzela k srcu i radi to s puno energije. Nikad ne bih mogao raditi taj posao. Mislim da je tu previše nekih interesa i previše stresa za moje pojmove“, zaključio je Ivica Kostelić.

Najbolji hrvatski sportaš priznao je kako planova za budućnost ima mnogo. Ispunjava ga obitelj i novi posao, a najvažnije je što ima mogućnost raditi ono što najviše voli i dalje biti na skijama i na snijegu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH