Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Humanitarna ekspedicija

Pogledajte kako izgleda Kostelić nakon opasne avanture: "Najteži dan u životu"

Ivica Kostelić na preporuku liječnika oporavlja se u barokomori riječkoga KBC-a gdje mu se saniraju ozebline.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić zadobio je ozebline prilikom humanitarne ekspedicije na Grenland, kojom je želio prikupiti novac za štićenike Udruge za Down sindrom Međimurske županije. Sada se liječi u barokomori riječkoga KBC-a, a evo što je o avanturi života ispričao našoj ekipi.

Temperature do minus 34 i vjetar od 120 kilometara na sat gotovo su ugrozili humanitarnu ekspediciju Ivice Kostelića.
„Iskreno ću ti reći ovako, jučer je bio jedan od najtežih dana u mom životu, bez zafrkancije“, kazao je Kostelić za vrijeme ekspedicije.

Poznati hrvatski skijaš na preporuku liječnika oporavlja se u barokomori riječkoga KBC-a gdje mu se saniraju ozebline.
„Bio sam iznenađen kako je to dobro organizirano, mislim da je na razini KBC takva jedna ustanova jedinstvena u Hrvatskoj i ovdje na širem prostoru i mislim da je to stvarno pohvalno kraj“, kaže Kostelić koji se sada dobro osjeća.

Nakon prošlogodišnje ekspedicije na Islandu - Ivica je ovoga puta poželio propješačiti Grenland, 580 kilometara u dvadeset dana. Vrijeme mu nije bilo sklono.
„Imali smo puno vjetra, dosta niske temperature onako, nešto niže nego što smo mogli očekivati tako da bilo je dosta teško.“

Čim se vratio, liječnici su mu preporučili liječenje u barokomori.
„Za ovakve promjene zbog velike hladnoće barokomora je zapravo jedina koja zaustavlja progresiju bolesti i daljnje oštećenje tkiva“, objašnjava dr. Mario Franolić, iz Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC Rijeka.

Ozbiljne ozljede ima i njegov prijatelj slovenski ultramaratonac Miha Podgornik kojemu prijeti amputacija dijela prsta.
„Miha je još uvijek na terapiji u Ljubljani u bolnici, poduzimaju sve da se to stanje popravi s njegovim prstom, ali za sada ne mogu ništa reći, koji će biti rezultati tih terapija“, kaže Kostelić.

Liječnici kažu: Ivica će se u potpunosti oporaviti. Grenland mu se zamjerio, no već bi sljedeće godine mogao ponovno na Island u još jednu ekspediciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider