Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ni messi ni ronaldo

Zvonimir Boban Španjolcima otkrio tko je za njega najbolji nogometaš svih vremena

Zvonimir Boban je dao intervju za Marcu.

Slaven Bilić, Luka Modrić i Zvonimir Boban (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Iza Zvonimira Bobana je velika nogometna karijera, no i nakon mirovine je ostao u nogometu. Zapravo, postao je jedan od uspješnijih bivših nogometaša nakon kraja profesionalne karijere.

Boban je nekoliko godina bio drugi čovjek FIFA-e, a sada radi u UEFA-i i u Nyonu je primio novinare Marce koji su napravili veliki intervju s njim.

Bivši legendarni Vatreni izabrao je najboljeg nogometaša svih vremena, pričao je o mogućoj kazni za HNS i idealno opisao Luku Modrića.

"UEFA ima stroga pravila i svi ih moraju poštovati. Ako sve momčadi poštuju pravila i fair play, svaka investicija u europski nogomet je dobrodošla. Za sve vrijede ista pravila'', rekao je Boban o mogućoj kazni za HNS.

Brine ga jedna stvar

"Mene brinu stvari koje su puno šire od same nogometne igre. Moramo razgovarati o nasilju u sportu. Naprimjer, suci su na svim razinama strašno izloženi zlostavljanju navijača, igrača, trenera, pa čak i roditelja igrača. To mora prestati. Još jedan veliki problem je simuliranje. To je nesportsko ponašanje koje djeca gledaju na televiziji i onda imitiraju. Osim toga, moramo razmisliti o tome da skratimo prijelazne rokove. Bilo bi to korisno za igrače i trenere".

Za Bobana je Maradona najbolji u povijesti

"Možemo staviti četiri igrača na istu razinu. Pelé, Maradona, Ronaldo 'Fenómeno' i Messi. Nitko, nitko nije imao osjećaj s loptom kao Diego. Nitko nije imao tu klasu. Ne kažem da je najbolji, ali ako pogledate gol koji je zabio za Napoli protiv Juventusa, iz slobodnog udarca, po kiši... Samo on to može i zato je Maradona najveći", istaknuo je Boban.

Nogometna lopta Hrvatski sudac spasio život mladom nogometašu: Oživio ga je na terenu divider

Bivši igrač Milana otkrio je Španjolcima da je imao veliku želju zaigrati za Boca Juniorse, a na pitanje što je Luka Modrić, jasno je izgovorio: Fenomen!

Između Messija i Cristiana Ronalda izabrao je slavnog Argentinca, ako i Barcelonu ispred Real Madrida.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider