Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"žao mi je donnarumme"

Boban dobio prestižnu nagradu pa osudio današnje nogometno tržište!

Zvonimir Boban dobio je prestižnu nagradu u kategoriji "Sport i život".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvonimir Boban dobitnik je prestižne nagrade Fair Play Menarini u kategoriji "Sport i život". Osim što je bio sjajan nogometaš Milana, Boban je 2006. godine postao desna ruka predsjednika FIFA-e Giannija Infantina, odnosno jedan od najutjecanijih ljudi u svjetskom nogometu. Talijani ga pamte i kao mladića koji je 1990. godine na Maksimiru stao u obranu jednog navijača Dinama, na kojeg je policijac htio zapucati.

Sve to donijelo mu je prestižnu nagradu, nakon koje je govorio o "novom" Milanu, vratarskom čudu od djeteta Gianluigiju Donnarummi, te općenito o stanju u svjetskom nogometu.

"Žao mi je dečka (Donnarumme). Tko je kriv? Svi pomalo, pogotovo osobe koje ga okružuju", komentirao je situaciju oko 18-godišnjeg vratara, kojeg razapinju zbog navodne želje za odlaskom iz Milana.

"Nogomet se mora promijeniti. Tržište je poludjelo. Potrebna su nam nova pravila. Sve se to može ostvariti, samo moramo prionuti na posao. Moramo preuzeti kontrolu nad ovakvim stvarima", smatra Boban, koji nema dobar osjećaj za svoj bivši klub, iako je u prijelaznom roku (zasada) doveo čak sedam igrača.

"Milan me nije u ništa uvjerio. Doveli su sedmoricu igrača, ali nijedan nije top kvaliteta. Nijedan od njih nije prvak. Igrati na San Siru u dresu Milana nije lako. Ne znam hoće li to moći", zaključio je Boban.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider