Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atraktivna i uspješna

Zvijezda Barcelone hrvatskog podrijetla u središtu skandala: Madriđani pobješnjeli, Katalonci slave lijepu Hrvaticu

Nogometašica Barcelone Ana-Maria Crnogorčević izazvala je bujicu reakcija u Španjolskoj kontroverznom izjavom…

Galerija Ana-Maria Crnogorčević Ana-Maria Crnogorčević Ana-Maria Crnogorčević

Ana-Maria Crnogorčević, švicarska zvijezda hrvatskog podrijetla u redovima Barcelone, dospjela je u središte pozornosti španjolske javnosti nakon što je katalonska ekipa deklasirala Madrid CFF sa 7:0 u prošlom kolu španjolske ženske elitne lige.

Crnogorčević je postigla dva gola i bila je ponajbolja igračica utakmice, no puno veći publicitet izazvala je kontroverznom reakcijom na pitanje novinara u miks zoni.

Ana-Maria Crnogorčević zvijezda je Barcelone

Društvenim se mrežama poput požara proširio video u kojem je zvijezda Barcelone odgovorila novinarima da ne razumije pitanje na španjolskom.

"Ne razumijem vas", odgovorila je na prvotni upit, a zbunjena novinarka je precizirala.

"Danas si izašla na teren i zabila dva gola..." ponovila je novinarka.

Ana-Maria Crnogorčević Ana-Maria Crnogorčević (Foto: Afp)

"Ne razumijem vas na španjolskom", brzo je Crnogorčević prekinula novinarku sa širokim osmijehom, dajući naslutiti da ne želi da je se pita na španjolskom.

"Avui sorte, zabila si dva gola", preformulirala je novinarka pitanje na katalonski jezik prihvativši igru.

Crnogorčević se nasmijala, kimnula glavom pokazujući da sada razumije i nastavila je govoriti – na španjolskom.

Već zna šest jezika i uči katalonski 

Video je odmah postao viralan i jako gledan u Španjolskoj. Iako je jasno da se Crnogorčević samo šalila, ipak je nastao skandal. Uslijedio je val kritika centrističkog dijela Španjolske i njima naklonjenih medija, dok su Katalonci s neskrivenim oduševljenjem pozdravili malu šalu atraktivne nogometašice hrvatskog podrijetla. 

Naravno, u cijeloj priči bitan je društveno-politički kontekst. Već godinama je napeta situaciji na relaciji Barcelona – Madrid, odnosno Katalonija – Kastilja. Tenzije su poslovično još veće kada igraju katalonski i madridski klubovi.

Ana-Maria Crnogorčević Ana-Maria Crnogorčević (Foto: Facebok/Ana-Maria Crnogorčević)

Crnogorčević je kritičarima odgovorila putem Twittera sugerirajući da zna šest jezika, među kojima je istakla i hrvatski, te je dodala da želi naučiti i katalonski:

"Je li to tako dramatično?" upitala se.

Uspješna i atraktivna

Osim sjajnom igrom, Crnogorčević privlači pozornost španjolske javnosti i atraktivnim izgledom. Neki su je proglasili jednom najljepših igračica u španjolskoj ligi.

Rođena je u Švicarskoj, a roditelji su joj podrijetlom Hrvati. Ima i hrvatsko državljanstvo, no odlučila je igrati za švicarsku reprezentaciju, čija je jedna od najboljih igračica.

"Iako se ponosim svojim podrijetlom, rođena sam u Švicarskoj i odlučila sam igrati za švicarsku reprezentaciju. Za mene to nije problem", rekla je jednom prilikom za katalonske medije.

Švicarska rekorderka hrvatskog podrijetla

Za švicarsku reprezentaciju upisala je čak 133 nastupa i postigla je rekordnih 67 golova. Reprezentativka je od 2009. i do danas je nastupila sa Švicarskom na tri europska i dva svjetska prvenstva. Još 2016. pretekla je Laru Dickenmann po broju golova za švicarsku reprezentaciju.

U Barcelonu je stigla 2019. iz američkog Portland Thornsa, a prije toga je igrala za FFC Frankfurt, Hamburger SV i Thun. Nogometnu karijeru započela je 2004. u Rot-Schwarz Thunu.

Crnogorčević je u Barceloni izrasla u internacionalnu zvijezdu. S katalonskim klubom osvojila je tri naslov prvaka španjolske, a prošle godine okitila se i naslovom Lige prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX