Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
trenutak ludila

Žuta minuta Gonzala Higuaina: Zaradio crveni, pa odgurnuo Ronalda

Bivši igrač Juventusa Gonzalo Higuain zaradio je crveni karton u završnici velikog derbija nakon što je doživio "žutu minutu".

Gonzalo Higuain izgubio živce (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Juventusa prošli su još jedno zahtjevno gostovanje u Seriji A na putu prema novoj obrani naslova prvaka Italije. Golovima Mandžukića i Cristiana Ronalda srušen je Milan, a cjelokupni dojam velikog derbija u završnici utakmice pokvario je Gonzalo Higuain, bivši napadač Juventusa.

U 84. minuti našao se u jednom duelu za loptu i zaradio žuti karton, što ga je jako razljutilo. Urlao je na suca koji mu je nekoliko sekundi kasnije pokazao drugi žuti karton, odnosno crveni, što je poslalo Higuaina u "crveno".

Najprije ga je pokušao smiriti Cristiano Ronaldo, no Argentinac ga je odgurnuo i počeo urlati i na njega. Nekoliko igrača, što Milana što Juventusa, je pokušalo obuzdati razjarenog argentinskog napadača, no nije se dao ukrotiti.

Sve je to posljedica vjerojatno katastrofalne utakmice koju je imao, ali i cijele situacije u posljednjih četiri, pet mjeseci. S obzirom da ga je Juventus posudio Milanu prošlog ljeta, s pravom prvokupa, Higuain je bio vrlo motiviran da dokaže svojim bivšim poslodavcima koliko su bili u krivu.

Imao je priliku poravnati rezultat u prvom poluvremenu, no njegov udarac s bijele točke odsjeo je na vratnici, nakon što ju je vršcima prstiju malo dotaknuo poljski vratar Szczesny.

Ništa mu nije polazilo za nogom, a onda je stigao i taj žuti karton, odnosno crveni i tu ga je "prebacilo u crveno".

Tek nakon 60-ak sekundi se primirio i svjestan što je napravio pognute je glave napustio travnjak.

"Svjestan sam da sam pogriješio i to se neće ponoviti. Iako sam bio agresivan, nisam nikoga uvrijedio. Priznajem da sam pogriješio i obećajem navijačima da se to neće ponoviti", rekao je nakon utakmice Higuain.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider