Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dominacija

Zrinjski Mostar osvojio dvostruku krunu: Za trofej zabio dinamovac na posudbi

Momčad Zrinjskog je rekorder s osam osvojenih naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Zrinjski Mostar (Foto: Armin Dugut/Pixsell)

Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara, pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Krunoslava Rendulića, osvojio je nogometni Kup u BiH čime je kao prva momčad u toj zemlji spojio dvostruku krunu budući je ranije, čak šest kola prije kraja, postao prvak.

U finalnome susretu Kupa, odigranom u Zenici, Zrinjski je bio bolji od još jedne momčadi iz Mostara, Veleža kojeg je pobijedio 1-0. Jedini strijelac bio je u 52. minuti Mario Ćuže koji je u Zrinjskom na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

Zrinjski je bio bolji u prvom dijelu susreta, a momčad Veleža je pokušala pritiskom nakon primljenog pogotka promijeniti rezultat. No, nisu uspjeli. Policija je susret ocijenila visokorizičnim zbog čega su navijači Zrinjskog i Veleža došli iz dva odvojena pravca, a u osiguranje njihova dolaska i odlaska iz Zenice angažirano je pet policijskih agencija.

Momčad Zrinjskog je rekorder s osam osvojenih naslova prvaka Bosne i Hercegovine. I prošle godine ova momčad je završila na prvom mjestu Premijer lige BiH pod vodstvom Sergeja Jakirovića koji od ovoga proljeća vodi momčadi Rijeke. Njega je na klupi Zrinjskog još uspješnije naslijedio Krunoslav Rendulić. Zrinjskom je ovo drugi osvojeni Kup u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider