Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je mučno"

Osječka kriza i kako joj stati na kraj: Zekić izravan oko rješenja situacije

Zoran Zekić je u podcastu Utakmicu po utakmicu prokomentirao situaciju u Osijeku.

Nogometni klub Osijek i trenutak u kojem se nalazi nezaobilazna je tema u razgovoru sa Zoranom Zekićem, čovjek koji je o 2015. do 2019. sjedio na klupi prvoligaša iz Gradskog vrta.

U podcastu Utakmicu po utakmicu Zekić je dao svoje viđenje situacije u klubu u kojem je kao igrač i trener proveo niz godina. Jedna stvar posebno ga je zasmetala - to što se njegovo ime dovodi u kontekst mogućeg angažmana na klupi u trenutku kada Osijek i dalje ima trenera.

"Prvo su ružni ti napisi dok Osijek ima svog trenera. Moram reći da mene nitko iz kluba nitko nije zvao i pitao da li bi ja htio biti trener ako Bjelica ode. To ne može narušiti odnose između mene i njega jer mi imamo korektan i iskren odnos, on zna kakav sam ja čovjek. Može biti neugodna situacija, ali meni nije neugodna jer nisam napravio ništa zbog čega bi mi bilo neugodno", izjavio je Zekić, istaknuvši:

"Dok sam i ja bio trener Osijeka, zadnjih šest mjeseci ne znam ni sam koliko ih je dolazilo na moju poziciju, svaki dan neko drugo ime."

Zekić dao svoje rješenje

Prema njegovom mišljenju, najbolje rješenje bi bilo:

"Osijek mi je u srcu, proveo sam toliki broj tamo. Vrijeme je da sjednu i raščiste te stvari. Svi koji vole Osijek, mučno im je gledati ovo, svaki dan neki proglas. Ne treba to Nenadu ni ikome drugome. Neka se dogovore, jer Osijek je sada postao tema, ali loša tema u hrvatskom nogometu. Najpoštenije bi bilo da Uprava, ako želi da Bjelica ostane trener, izađe van i kaže 'Bjelica ostaje i kraj priče'. "

Zekiću je žao što se ovo događa u Osijeku u vrijeme kada bi klub trebao imati pregršt razloga za optimizam.

"Te 2015. nismo imali za funkcionirati za život, a kamoli profesionalno. Sad kad bi trebalo biti sve idealno, jer imaš toliko lijepih stvari ispred sebe, taj Pampas... Opet smo ušli u neku negativu. Svima nama je ovo mučna situacija i bilo bi vrijeme da to prestane", zaključio je Zekić.

Cijelu četvrtu epizodu podcasta Utakmicu po utakmicu pogledajte u ovom videu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider