Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne dozvoljavam opuštanje

Zekić otkrio tajnu uspjeha kluba koji je oživio grad Osijek!

Trener Osijeka Zoran Zekić bio je gost Dnevnika Nove TV u kojem je govorio o najvećem uspjehu u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Osijeka Zoran Zekić zrači velikom dozom optimizma i mirnoće. Tako je bilo uoči, za vrijeme i nakon obje utakmice protiv nizozemskog giganta PSV-a, a u istom je tonu nastavio i kada mu je ždrijeb play-offa Europa lige donio bečku Austriju.

Zekić je bio gost Dnevnika Nove TV u kojem je razgovarao s voditeljem Stipom Sladoljevom.

* Jeste li zaista tako mirni kako djelujete?

"Nisam baš tako miran kako izgleda. Ali s obzirom na veliku utakmicu, punu tenzija, morao sam tako kako bi dao određenu dozu mirnoće svojim igračima".

* Kako bi opisali ovo kroz što sada prolazi Osijek?

"U zadnjih godinu dana oborili smo apsolutne klupske rekorde. Po prvi smo put prošli u 4. pretkolo, a na putu smo uspjeli slaviti protiv apsolutnog europskog giganta. Dovoljno je vidjeti samo tko je sve tamo igrao i tko je sve gubio na tom stadionu. Mi smo nakon toliko godina uspjeli pobijediti na tom stadionu i izbaciti ih".

"Radimo naporno, imamo veliku pozitivu u klubu i gradu, te smatram da je to jedino mjerilo i jedini put ka uspjehu".

* Od svih protivnika koje ste mogli izvući, Austria izgleda kao najbolja opcija?

"Nisam se radovao kada je Osijek izvukao Austriju Beč. Naš mentalitet je takav, skloni smo podcjenjivanju, ali ja to svojim igračima neću dopustiti ni sekunde. Austria je ozbiljan klub, najveći u Austriji, a u kakvom su stanju to ćemo tek vidjeti. Šanse su 50:50. Ako budemo na nivou kao protiv PSV-a onda smo na dobrom putu".

* U ponedjeljak je utakmica protiv Rijeke. Hoćete li odmarati igrače ili idete sa svima na prvaka Hrvatske?

"Prvo moram vidjeti na treningu kakvo je zdravstveno stanje. Nakon utakmice u Eindhovenu imao sam nekoliko problema s ozljedma zbog čega sam morao odmarati nekoliko igrača u susretu protiv Dinama. Nadam se da će svi biti u dobrom stanju i da ćemo protiv Rijeke izaći u najjačoj postavi. Radujem se toj utakmici, pravi derbi. Hrvatska liga je pokazala da ide uzlaznom putanjom i da će uskoro biti milina raditi u hrvatskom nogometu".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider