Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROBLEM OSIJEKOVA DRAGULJA

Zoran Zekić o Bukvićevoj krizi i situaciji u mladoj reprezentaciji: "Morat ću razgovarati s izbornikom"

Domagoj Bukvić i njegova trenutačna situacija bile su neke od tema Osijekove današnje konferencije za medije.

Sjajno je u ovu sezonu ušao Domagoj Bukvić i vrlo se brzo potvrdio kao jedna od glavnih uzdanica Osijeka.

No dogodila mu se kriza zapravo specifična za 19-godišnje nogometaše. Od momka koji je nakon šest kola bio prvi asistent lige te strijelac u susretima protiv Slaven Belupa i Dinama, postao je nogometaš koji je otad upisao tek jednu asistenciju.

Zekić svjestan da postoji kriza, dao zanimljiv savjet

Jasno je da postoji svojevrsna kriza, ali Zoran Zekić nažalost nije imao previše prilike raditi s njim jer mu je već dvaput bio na reprezentativnim obavezama. Što je potencijalno također bitno, Bukvić u reprezentaciji igra na poziciji lijevog bočnog braniča, dok ga u klubu gledamo na desnom krilu.

Jedan od novinara tijekom današnje službene konferencije za medije pred susret s Rijekom upravo je to natuknuo upitavši Zekića je li o Bukviću razgovarao s izbornikom Draganom Skočićem.

"Nisam razgovarao s izbornikom, iako mislim da bismo trebali razgovarati. To je prvo, a drugo, ja sam recimo Domagoju nakon utakmice u Zagrebu rekao da ode kući, da dva dana ugasi telefon i da ne smije brže ni hodati. To što se njemu događa u zadnjih nekoliko mjeseci nije normalno za tako mladog dečka. Puno mu se toga u kratkom vremenu dogodilo i teško je to psihički, mentalno i fizički podnijeti", rekao je pa se nadovezao:

"A to što igra lijevog beka, to mi ne stvara nikakav problem. Dapače, naučit će neke stvari, bit će odgovorniji u fazi obrane."

Momčad bi mu trebala pomoći da iziđe iz krize

Bukvić je inače igrao tu poziciju u mlađim kategorijama, no ulaskom u seniore promoviran je u ofenzivnije redove, proljetos ga je najprije Borimir Perković povukao iz druge momčadi.

Zekić je Bukvića koristio u četiri utakmice, od čega ga je čak tri puta vadio na poluvremenu. To je znak da ga traži i čeka, pa možemo očekivati da će njegove usluge sigurno biti korištene i u susretu protiv Rijeke na Opus Areni.

"Sad je u takvom trenutku, moramo mu svi pomoći i pronaći pravi način da izađe iz rupe u kojoj se našao, a najbolji je način da mu pomogne momčad. Onda će on izići iz krize", potvrdio je Zekić svoje mišljenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider