Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vjerojatno ih čeka real

Zoran Mamić u finalu klupskog SP-a: Nakon lude utakmice i penala izbacili River Plate!

Al Ain je kreirao senzaciju i izborio finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Slavlje Al Aina (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Al Aina, prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata koje vodi hrvatski trener Zoran Mamić, prvi su finalisti ovogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva, koje se igra na njihovu terenu.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2, a nije se promijenio ni nakon dodatnih pola sata. Igrači Al Aina bili su precizniji s bijele točke i došli su do finala, u kojem vjerojatno čeka Real Madrid, favorit u drugom polufinalu protiv Kashima Antlersa.

Domaći su poveli već u 3. minuti kada je Marcus Berg lagano glavom dodirnuo loptu ubačenu iz kornera i prevario nespretnog Armanija na vratima Rivera.

Ipak, do kraja prvog poluvremena argentinska je momčad preokrenula rezultat s dva gola Santosa Borrea u 11. i 16. minuti.

Početkom nastavka Caio je u 51. minuti izjednačio na 2:2, a rezultat se do isteka 120. minute više nije mijenjao iako je River Plate u 69. minuti imala kazneni udarac, no udarac Gonzala Martineza zaustavila je greda.

Prilikom izvođenja 11-eraca svih pet igrača Al Aina bilo je precizno, kao i prva četiri igrača Rivera, da bi pokušaj Enza Pereza u posljednjoj petoj seriji zaustavio domaći vratar Khalid Eisa.

Al Ain će tako u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će u srijedu od 17.30 sati igrati europski prvak Real Madrid i prvak Azije Kashima Antlers.

Al Ain se na ovo prvenstvo plasirao kao prvak zemlje domaćina. U pretkolu su boljim izvođenjem kaznenih udaraca prošli novozelandski Team Wellington, da bi u četvrtfinalu s lakoćom dobili afričkog prvaka Esperance iz Tunisa (3:0).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider