Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nećemo se braniti"

Mamić na CSKA ide s najjačom postavom, a otkrio je i napušta li Dinamo nakon ove godine

Zoran Mamić i Joško Gvardiol najavili su utakmicu protiv CSKA u posljednjoj grupnoj utakmici u Europskoj ligi.

Dinamo sutra u Zagrebu dočekuje CSKA u 6. kolu skupine K Europske lige, a trener Zoran Mamić je kazao kako njegova momčad i sada, iako je već osigurala plasman u nokaut fazu, ide na pobjedu.

Dinamo je vodeća momčad skupine K s 11 bodova, četiri više od drugoplasiranog Wolfsbergera. Treći je nizozemski Feyenoord s pet bodova. CSKA je zadnji u skupini s tri boda.

"Došli smo do kraja prvog dijela Europa lige, možemo biti zadovoljni s onim što smo do sada ostvarili pa se pripremati za CSKA bez rezultatskog naboja u smislu da nešto moramo", rekao je Mamić, istaknuvši kako je i ova utakmica važna.

"Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako važna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno".

gol expired Slavna ruska klizačica brojnim operacijama htjela od sebe napraviti ''silikonsku lutku Barbie'' divider

Dinamo do sada nije primio ni jedan gol i može postati jedina momčad u povijesti Lige prvaka i Europa lige koja u grupnoj fazi nije primila niti jedan gol. Nikola Vlašić neće igrati pa je opasnost time i manja.

"Ali, kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv. I takve stvari ostaju zapisane u povijesti. Imamo jako puno motiva, a da ne pričamo o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti cijele momčadi. Da, ako se nešto ne promijeni tijekom dana, u utakmicu ulazimo s najboljim mogućim sastavom", kazao je Mamić, dodajući da njegova momčad neće igrati defenzivno.

"Mi ne razmišljamo tako, niti znamo igrati na 'nulu', Želimo pobijediti, a osobno bih bio sretniji da utakmica završi našom pobjedom 5:4, nego 0:0. Uvijek je važnije pobijediti", nastavio je Mamić kazavši kako pretpostavlja da će moskovski klub odmarati neke svoje igrače jer u skupini više ništa ne može postići, a imaju važnu utakmicu u prvenstvu.

Bilo je i pitanje o ostanku Zorana Mamića na klupi Dinama, odnosno navodnoj ponudi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

"Iz Emiratima postoje upiti otkako smo se vratili u Dinamo. Interes postoji, privilegija je da me zovu, ali ne idem i ostajem u Zagrebu. Vodit ću klub dok god budu dobri rezultati i dokle god me klub bude želio na toj poziciji", kazao je Zoran Mamić i prokomentirao medijske napise.  

gol expired Bivši engleski reprezentativac stao na loptu: "Meni ne bi smetalo da me netko oslovi sa crnac" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider