Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
crnković nije nastupio

ZOI 2018: Malec 64., Skender 65., a Dadić 69. u kvalifikacijama sprinta

Hrvatski reprezentativci u skijaškom trčanju, Vedrana Malec, Gabrijela Skender i Edi Dadić, nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale sprinta klasičnom tehnikom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Edi Dadić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Malec je ostvarila 64., a Skender 65. vrijeme u konkurenciji skijašica, dok je Dadić bio 69. u konkurenciji skijaša. Plasman u četvrtfinale ostvarilo je po 30 najboljih iz kvalifikacija.

Na startu kvalifikacija kod skijašica našlo se 68 natjecateljica, a 27-godišnja Malec i 18-godišnja Skender su uspjele nadmašiti tek predstavnice Bugarske, Južne Koreje i Irana, dok su brže bile primjerice obje Australke te Togoanka Mathilde-Amivi Petitjean. Malec za najbržom Šveđankom Stinom Nilsson zaostala 46.02 sekundi, dok je mlada Skender bila 47.49 sekundi slabija od Šveđanke. Finkinja Aino-Kaisa Saarinen, koja se kao posljednja, 30. plasirala u četvrtfinale bila je brža od Malec za 30.74 sekundi, a od Skender za 32.21 sekundi.

U konkurenciji skijaša na startu je bilo 80 natjecatelja, a 24-godišnji Ravnogorac Dadić je uspio nadmašiti njih 10-oricu. On je od najbržeg Finca Ristomattija Hakole bio sporiji za 24.63 sekunde, dok mu je plasman u četvrtfinale "pobjegao" za 15.48 sekundi.

Nakon diskvalifikacije Kineza Qinghaija Suna, Dadić je popravio plasman za jedno mjesto te je službeno završio kao 69. u kvalifikacijama sprinta.

Trener hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender izjavio je kako su rezultati naših reprezentativaca ostvareni u utorak bili "raznovrsni".

"S obzirom da je bila jedna od najmlađih natjecateljica, 65. mjesto Gabrijele Skender je odličan rezultat iako je napravila nekoliko sitnih pogrešaka razlog kojima je neiskustvo. Vedrana Malec sigurno može puno bolje, ali to je sprint u kojemu odlučuju sekunde. Edi Dadić je zauzeo 69. mjesto što je solidan rezultat", rekao je Skender.

Natjecanja skijaša trkača nastavljaju se u četvrtak kada će skijašice trčati 10 kilometara slobodnom tehnikom, dok će skijaši u petak trčati 15km slobodno. Za sada još nije poznato hoće li nastupiti svi hrvatski predstavnici. Uz Malec, Skender i Dadića u reprezentaciji je još i Krešimir Crnković koji je propustio nastup u sprintu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider