Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samsung donosi

Navijanje u društvu: Pet različitih tipova navijača koji ometaju gledanje tekmi

Okupljanje ekipe prije utakmice i gledanje u društvu neki su od najvećih razloga zbog kojih kao nogometni fanovi obožavamo prvenstva.

Galerija Samsung Neo QLED televizor Samsung Neo QLED televizor Samsung Neo QLED televizor +4 Samsung Neo QLED televizor

Veselje, euforija ili ako dođe do lošeg rezultata, tuga, očaj i bijes, sastavne su emocije, pogotovo kada igra Hrvatska. Nažalost, nakon poraza od Španjolske više smo svi osjećali potonje emocije, ali ne treba zaboraviti kako su nam naši Vatreni posljednjih nekoliko godina donijeli mnogo više sreće nego tuge.

I dok se svi kao navijači osjećamo slično u tim trenucima veselja ili očaja, ipak postoji razlika u tome kako gledamo nogomet. Jeste li to ikada primijetili?
Otišli smo malo dublje i shvatili da svaka ekipa za gledanje utakmica od minimalno pet članova ima pet različitih tipova navijača.

Znalac

Vrhunski poznavatelj nogometa, čovjek koji zna svaku taktiku, svakog igrača, svakog trenera, stilove igre, ma baš sve. Objektivno analizira situaciju na terenu i za svaku svoju tezu ima jako dobro objašnjenje.

Ako mislite da smo sarkastični, nismo. Takav tip navijača stvarno razumije nogomet. Drugi u ekipi najčešće mu zamjeraju to što svoje znanje često voli istaknuti prekomjernom analizom svake moguće situacije, a i time što je posljednji put loptu udario u osnovnoj školi.

Znalac svoje analize može kvalitetno iznositi samo uz veliki ekran i najbolju rezoluciju, pa će uvijek imati primjedbu na veličinu televizora kod onoga kod koga se gleda tekma. Osim, naravno ako se radi o televizoru Samsung Neo QLED, na kojem najbolje može širiti svoje nogometno znanje. To čudo tehnike sa svojom tehnologijom Quantum Matrix Pro znatno smanjuje probijanje pozadinskog osvjetljenja oko predmeta na TV slici, popraćeno preciznim osvjetljenjem za prikaz dubokih tonova crne boje s izraženim detaljima, pa će znalac moći pratiti igru da i ne trepne. Zahvaljujući procesoru Neo Quantum s naprednom tehnologijom povećavanja rezolucije 8K AI koja proizvodi detaljniju i kvalitetniju snimku na razini 8K rezolucije bez obzira na kvalitetu slike s izvora moći će vidjeti o kojem se igraču radi i prije no što komentator izgovori njegovo ime.

Optimist

Naravno, svi znamo kako razmišlja optimist, ali kada govorimo o nogometu, onda takvo razmišljanje dolazi na totalno drugu razinu, pogotovo kada igra Hrvatska.

U takvim situacijama ne postoji ono što njegova ekipa ne može učiniti, a svaku utakmicu prognozira pobjedu od minimalno 3:0. Ipak, možda je najzanimljivije kod optimista to što se u jednome uopće ne razlikuje od pesimista.

Pesimist

Naime, kada ekipa za koju navijaju optimist i pesimist izgubi, kreće drvlje i kamenje po svima. Trenerima, igračima, sucima, taktici, svemu. Dva dana traje negativa nakon lošeg rezultata, svijet se urušio, ništa više nije isto.

Uz to, pesimist u najavi utakmice najavljuje kakvo se zlo svima sprema, ali u isto vrijeme ima naznaku praznovjerja. Nada se kako će negativom uspjeti isprovocirati dobar rezultat. Kada se to dogodi, sretan je, no s druge strane mu je ipak malo žao što nije bio u pravu.

Lutalica

Najjednostavniji navijač svake ekipe. Lutalica nema pojma o bilo kakvom sportu, kamoli nogometu, no obožava društvo, a nije mu mrsko popiti ni pojesti.

Sretan je kada Hrvatska pobijedi, ali ako se slučajno dogodi poraz, to ga uopće ne dira. Sve dok ima hrane i pića...

Nogometni hejter

Uvijek postoji jedan u ekipi koji više voli košarku, tenis ili rukomet od nogometa te obožava svima objasniti zašto je nogomet lošiji od tih sportova. Ipak, unatoč tome srčano će ispratiti utakmicu i navijati za Hrvatsku.

Na kraju, koji god da ste tip navijača, ne morate čak biti ni znalac, sigurno ćete uživati u svim utakmicama na novom televizoru Samsung Neo QLED 4K na kojemu je gledanje utakmica gotovo jednako onome iz komentatorske lože.

Samsung Neo QLED televizor Samsung Neo QLED televizor (Foto: PR)

Televizore Neo QLED 4K moguće je nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 11.699 kuna, dok su Neo QLED 8K televizori dostupni od 28.799 kuna. Također, Samsung uoči nogometnog Eura ima akciju za velike ekrane od 75’’ i 85’’ do 11. srpnja 2021. Uz nove Neo QLED i Crystal UHD velikane na poklon se dobiva i soundbar-zvučnik nakon registracije kupnje. 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Samsungom po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider