Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priprema za Sloveniju

Izbornik Dalić za Dnevnik Nove TV otkrio kako će Hrvatska izgledati u novom sustavu

Izravni prijenos utakmice Hrvatska - Slovenija možete pratiti od 15 sati na Novoj TV i gol.hr-u.

Sutra od 15 sati Hrvatska i Slovenija igraju prijateljski dvoboj u Kataru, a uoči susreta kojeg možete pratiti na Novoj TV i portalu gol.hr izbornik Zlatko Dalić objasnio je kako će izgledati igra hrvatske reprezentacije u novom sustavu 3-5-2.

"Nemamo puno vremena za uigravanje, to je puno lakše odraditi u klubu gdje se svakodnevno trenira i priča o tome. Svaki klub na drukčiji način igra u tom sustavu, a mi ćemo pokušati s trojicom u zadnjoj liniji napraviti razliku na terenu, a jedan od njih će se pojaviti u veznom redu.

Dalić objasnio novu formaciju Hrvatske

Dva bočna igrača ići će jako visoko, tražiti napad preko krila", objasnio je izbornik pa dodao kako će izgledati napad Vatrenih.

"U veznom redu nemamo što izmišljati, tu smo među najjačima momčadima na svijetu. Dat ćemo im slobodu, mogućnost da budu kreativni. Jedan napadač će biti povučeniji, a drugi istureniji".

gol expired Izbornik Dalić iznenadio i dan prije utakmice sa Slovenijom otkrio sastav koji će započeti susret divider

Što se pak tiče igre hrvatske nogometne reprezentacije u fazi obrane, napadači će raditi visoki pritisak na protivničku obranu.

"U fazi obrane ćemo biti kompaktni. Dva napadača će stajati jedan kraj drugoga, zatvarat će igru protivničke momčadi i raditi visoki presing".

Vatreni su potpuno fokusirani na rezultat

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nikad nije igrao u ovoj formaciji u svojoj karijeri, ali njegova se uloga neće bitno promijeniti.

"Mi smo odradili dva treninga koja su bila dobra. Njegova uloga se neće previše promijeniti. Puno će lopti ići prema njemu i Mateu Kovačiću".

gol expired Izbornik Dalić iznenadio i dan prije utakmice sa Slovenijom otkrio sastav koji će započeti susret divider

Iako se želi stvoriti još bolja atmosfera u reprezentaciji, potpuni je fokus na uigravanju nove formacije i rezultatu.

"Rezultat je uvijek najvažniji. U ovom slučaju rezultat nam je važan zbog "renkinga" u drugoj jakosnoj skupini. Dečki su stalno pod pritiskom u svojim klubovima, a tu su se malo opustili. Međutim, shvaćamo ovo vrlo ozbiljno", zaključio je izbornik Dalić. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider