Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
najava turnira

VIDEO S Vatrenima u Katar ne idu Vrsaljko i Brozović, izbornik Dalić: "Čekam Petkovića, trebam ga"

Zlatko Dalić je najavio turnir u Dohi. Hrvatska igra protiv Slovenije i Bugarske.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije pripremne utakmice. Vatreni idu u Katar, a na turniru igraju protiv Slovenije 26. ožujka i Bugarske 29. ožujka uz prijenos na Novoj TV.

Vatreni se danas okupljaju u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić je najavio put u Katar.

Dalić je otkrio da su zbog ozljeda otpali Šime Vrsaljko i Marcelo Brozović. Umjesto njih će uskočiti Mile Škorić i Nikola Moro.

gol expired VIDEO Slovenija zabila u 91. minuti i spriječila pobjedu Hrvatske na promociji novog sustava divider

''Igrat ćemo s trojicom u obranu u obje utakmice, isprobat ćemo taj sustav da imamo još jedan taktički dodatak. Imat ćemo dvije dobre utakmice jer su protivnici kvalitetni. Poradit ćemo na zajedništvu reprezentacije'', započeo je Dalić pa dodao:

''Veselim se ovom okupljanju i utakmicama jer reprezentacija je zajedno nakon četiri mjeseca. Otpali su Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda mišića, obojica su ostali u klubovima na rehabilitaciji. Zato smo aktivirali pretpozive Škoriću i Mori.''

''Nemamo boljeg napadača od Petkovića u pravoj formi"

gol expired Udar na Ancelottija zbog Modrića: Nikome nije jasno zašto je to napravio divider

"Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama. To je za sve nas dobro i ja njega čekam. Želim da se vrati u formu, naglašavam u poziciji napadača jer ga ja tamo vidim.

Nadam se da će se vratiti i da će do lipnja biti pravi i da shvati moju poruku da ovo kako sad igra nije na nivou i da može puno, puno bolje. Mi nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od Brune Petkovića u pravoj formi. Nije otpisan i želim ga u reprezentaciji.''

Josip Šutalo iz Dinama ostao bez poziva

''Što se Šutala tiče, rekao sam da pratimo sve igrače mlade, pa tako i njega. Trenutačno je u mladoj reprezentaciji, treba njima i nema žurbe. Neka samo nastavi ovako igrati i dobit će priliku, tu nema straha, ali sve u svoje vrijeme", ističe Dalić.

Tko će braniti na turniru?

''Jednu utakmicu će braniti Livaković, a jednu Ivušić. To je plan. Grbića nema pravo pozivati od lipnja ako neće braniti. Vratar nije u pravom stanju ako ne brani. Nemamo razloga strahovati, Livaković dobro brani, Ivušić također, a dolaze i mlađi. Tu je i Love Kalinić, koji je dobar u Hajduku'', otkriva izbornik Dalić.

Dalić o sastavu na Svjetskom prvenstvu

''Uvijek se dogodi nešto što nismo predvidjeli, otpali su Brozović i Vrsaljko. Ovo je gro reprezentacije, ali pratimo i ostale, pogotovo iz mlade vrste, sigurno će netko od njih doći u konkurenciju, u prvom redu mislim na Stanišića i Sučića, koji su već bili s nama.

Tu je i Šutalo, ali sve u svoje vrijeme. Imamo osnovu ekipe, imamo širinu jer je svaka pozicija popunjena s po dva-tri igrača. Imamo spoj iskustva i mladosti, novi daju energiju, ali bez iskusnijih neće ići. Ne žurimo sa završnim zaključcima, dat ćemo šansu svima. A mlade pratimo i imaju šansu uskočiti dobrim nastupima'', rekao je hrvatski izbornik.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider