Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolege uz Niku

Dalić i Bjelica čestitali Kovaču: ''Podmetali su mu sa svih strana, ali je pokazao da je veliki trener''

Niko Kovač je uspio! Bayern slavi naslov prvaka, nakon što je u posljednjem kolu s čak 5:1 pobijedio Eintracht.

Niko Kovač odveo je Bayern do naslova prvaka Njemačke. Za bavarskog nogometnog diva naslov prvaka nije novost, no od 2000. godine čekaju proslavu na domaćem terenu i danas su na svojoj Allianz Areni to i dočekali.

Iako je Bayernu uoči današnje utakmice zadnjeg kola protiv Eintrahta bio dovoljan i bod, ništa nije prepušteno slučaju. Bayern je pregazio Eintraht s čak 5:1 i slavlje je konačno moglo početi. Na veliki uspjeh Nike Kovača ponosni su i kolege treneri.

''Od srca čestitke Niki Kovaču na trofeju. On je to zaslužio svojim radom, svojim odnosom, svojom ozbiljnošću, svojom vjerom, jer je zaostajao devet bodova za Dortmundom, ali vjerovao je u svoju ekipu. Vjerovao je u svoj rad i stigao je, prestigao svoju titulu s Bayernom i zaista velike, velike čestitke njemu i želim mu svu sreću u finalu Kupa, da završi ovu sezonu sa dva trofeja. Niko, čestitam'', izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

''Čestitam mu na tome. Mislim da je to zaslužio, imao je jako turbulentnu sezonu, sezonu u kojoj su mu podmetani klipovi sa svih strana, ali izdržao je jer je trener vrhunskog karaktera i vrhunska osoba. I sada pokazuje velike trenerske kvalitete, tako da je unatoč svemu osvojio prvenstvo, a vjerujem da će i u finalu kupa biti uspješan'', rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Niko Kovač (Foto: AFP) Savršen dan i kraj jedne ere za Bayern: Igrači nakon utakmice šokirali Kovača divider

Kovač je ovim sjajnim uspjehom nastavio tradiciju koju su u tom bavarskom divu davnih godina postavila dva hrvatska trenera, Zlatko Čajkovski i Branko Zebec. Čajkovski je s Bayernom osvojio dva njemačka Kupa i Kup pobjednika Kupova. Branko Zabec koji je Čajkovskog naslijedio na klupi osvojio je jedan naslov prvaka, jedan njemački Kup, jedan njemački Superkup.

Niko je na početku sezone s Bayernom osvojio Superkup, a sada i naslov prvaka. Čeka ga još i finale kupa protiv Leipziga. Niko Kovač ove je sezone istrpio nevjerojatne medijske pritiske, ali i kritike klupskih dužnosnika, a sada se upisao zlatnim slovima u Bayernovu povijest.

''Svaki trener treba mirnoću, treba vremena i mislim da su to samo kuloari o tome. Ako čovjek osvoji titulu i ako je u finalu Kupa i vjerojatno ako ga bude osvojio, onda ima pravo dalje nastaviti raditi. Ali tako je to u nogometu. Mislim da Niko zavrjeđuje šansu, da je to odradio, da je podigao ekipu, stigao devet bodova prednosti od Dortmunda i završio kao prvi. To je za njega sigurno jedan benefit i nadam se da Niko ostaje na klupi jer to zaslužuje'', objasnio je Zlatko Dalić.

Velika je ovo pobjeda za hrvatskog stručnjaka koji je sezonu punu problema i stresova okončao tako na impresivan način dočekavši ovacije prepune Allianz Arene, a sve može ponoviti već 25. svibnja kada ga očekuje i finale Kupa protiv Leipziga.

Kovač tek drugi u povijesti Bayerna kojemu je to uspjelo: ''Imam informacije iz prve ruke da ostajem trener'' Niko Kovač (Foto: AFP) Niko i Robert Kovač (Foto: AFP) Bayern prvak Njemačke (Foto: AFP) +1 Franck Ribery (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider