Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Ponosan sam''

Postignut dogovor: Zlatko Dalić i službeno za kormilom reprezentacije u Rusiji!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza, prenosi HNS.

Zlatko Dalić i Davor Šuker (Foto: HNS) (Foto: HNS)

Nakon što je na impresivan način odveo Hrvatsku na SP, Zlatko Dalić i službeno je dobio povjerenje Saveza da vodi hrvatsku reprezentaciju u Rusiji.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su Vatreni s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko natjecanje od samostalnosti.

"Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat", izjavio je Davor Šuker za službenu stranicu HNS-a.

Hrvatski izbornik je nakon utakmice u Grčkoj u prvi plan gurnuo igrače, čak se i javno ispričao Andreju Kramariću što ga je ostavio na klupi. A što se tiče Rusije, smatra kako je spreman te da Hrvatska može napraviti dobar rezultat.

"Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima", dodao je izbornik Zlatko Dalić.

Dalić je u utorak gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je upitan oko statusa svog potencijalnog pomoćnika Dražena Ladića.

"To nije najveći problem, imamo mi puno ljepših stvari, to su igrači i uspjeh reprezentacije. Sve svoje stvari ću riješiti na svoj način, polako, fino i elegantno, ne treba mi nikakva frka i halabuka'', rekao je Dalić te nadodao:

''Ja imam svoj stav i nikad ga neću promijeniti, znam svoj put i cilj. Rekao sam sto puta i ponovit ću: neovisan sam i neopterećen, gledam samo na hrvatsku reprezentaciju. Meni je čast biti izbornik i to je ono što me vodi na ovom putu. Ne zanimaju me nikakve špekulacije i kombinacije, nisam u tome, ja sam za Hrvatsku koju vodim na Svjetsko prvenstvo, želim da sve bude kako treba i da napravimo rezultat", zaključio je Dalić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider