Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nahvalio ga direktor intera

Zlatko Dalić na klupi talijanskog velikana? "Moj san je trenirati klub u Italiji"

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dobitnik je prestižne individualne nagrade u Italiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić primio je individualnu nagradu Gianni Brera za lanjski uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je Hrvatska osvojila srebrnu medalju. On je ujendo postao prvi Hrvat koji je dobio ovu nagradu, koja se pak dodjeljuje od 2001. godine.

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Italija, a pobjednika u različitim kategorijama biraju tamošnji novinari. Dalić je svoju nagradu u Milanu dobio na temelju izvanrednog postignuća u sportu.

"Dalić je zaslužio nagradu. Postao je izbornik u kriznom periodu reprezentacije i dokazao je da je jedan od najboljih kriznih trenera na svijetu", rekao je sportski direktor Intera Beppe Marotta.

U svom pobjedničkom govoru Dalić je otkrio jednu svoju veliku želju.

"Moram se zahvaliti svojim igračima. Mi smo mala ali ponosna zemlja. Primiti ovakvu nagradu nije samo moje ostvarenje, nego i ostvarenje svih mojih igrača. Jedan san je ostvaren, a drugi je trenirati klub ovdje u Italiji", rekao je hrvatski izbornik.

Zanimljivo, Talijani su Dalićeve riječi protumačili znakovitima, s obzirom da se pod velikim pritiskom na klupi Intera nalazi Luciano Spalletti. On je izgubio posljednje tri utakmice na klupi Intera, te je ispao iz talijanskog Kupa.

Teško da bi Dalić preuzeo klupu talijanskog velikana u isto vrijeme kada vodi reprezentaciju, ali nije nemoguće da dogovori suradnju za nadolazeće ili ljeto za dvije godine, kada mu uostalom istječe ugovor s Hrvatskom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider