Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Odrastao u siromaštvu

Ibrahimović otkrio nepoznate detalje iz odnosa sa svojim ocem: "To je bila prava sreća"

Zlatan Ibrahimović u novoj knjizi progovorio je o svom odrastanju i odnosu s roditeljima.

Zlatan Ibrahimović (Foto: Afp)

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović nedavno je objavio drugu biografsku knjigu "Adrenalin" u kojoj je otkrio dosad nepoznate detalje iz privatnog života, a posebno se osvrnuo na odnos sa svojim roditeljima.

Njegovi roditelji, Jurka i Šefik, rastali su se dok je Zlatan još bio dječak:

"Sreća bi bila kad bi nas otac, mene i moje sestre, pokupio od majke jer je bio red na njemu da nas čuva cijeli dan. Parkirali bismo se na veliki parking, stavio bi me u krilo i ja bih uzeo u ruke volan tamnoplavog Opela Kadeta.

Potom bi nas odveo na ogromne hamburgere i sladoled s vrhnje. To je bila prava sreća", otkrio je Zlatan pa dodao kako oca posjeti svaki put kad se vrati u Švedsku.

Zlatan je majci kupio kuću

No Ibrahimović je posebno "slab" na svoju majku Jurku, kojoj je kupio kuću kako ostaka života ne mora raditi i brinuti za financije:

"Moja majka je danas mirna, njena sreća je dio moje sreće. Možete pročitati na njenom licu i rukama koliko je radila u životu. Ustajala je u četiri sata ujutro da bi otišla na posao, vratila se popodne i čuvala petoro djece.

gol expired Joško Gvardiol postaje najskuplji stoper svih vremena? Stigla je nova, luda ponuda divider

Imala je dva balkanska muža koji su pili, zadili joj više problema nego pomoći", rekao je Zlatan pa dodao kako je nakon prve plaće u Ajaxu majci poručio sljedeće:

"Mama, ti više ne radiš. Ja ću se pobrinuti za tebe", ali njegova majka nije htjela na to pristati, već su se dogovorili da više neće toliko naporno raditi.

Progovorio o teškom odrastanju u Švedskoj

Nažalost, njegovo odrastanje u zloglasnoj četvrti Malmoa obilježilo je siromaštvo i neimaština:

"Kao dječaku, moja sreća je bila da imam ono što druga djeca imaju, da mogu obući nešto novo i to pokazati. Stalno sam nosio istu treneku, koristio sam nogometnu opremu. Kada nisam imao čarapa, obukao bih štucne. Pokušao sam ih sakriti ispod traperica, ali u školi su to primijetili i ismijavali me", zaključio je Zlatan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider