Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi autogol u karijeri

Iskupljenje na Zlatanov način: Zabio za pobjedu Milana pa ispisao povijest Serie A! Samo su tri igrača ispred njega

Ibrahimović je upisao gol, asistenciju, ali i autogol u pobjedi Milana nad Bolognom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Milana slavili su na gostovanju kod Bologne sa 4:2 u susretu 9. kola Serie A i tako zasjeli na vrh ljestvice.

Po prvi put u karijeri Zlatan Ibrahimović zabio je autogol, ali za sve se iskupio u 90. minuti susreta kada je postavio konačan rezultat i tako postao četvrti najstariji strijelac u povijesti talijanskog nogometa s 40 godina i 23 dana.

Ispred njega su samo tri igrača, a to su Pietro Vierchwood koji je zabio pogodak s 40 godina i 47 dana, Stefano Piola s 40 godina i 131 danom, dok je na prvom mjestu nevjerojatni Alessandro Costacurta kojeg će teško nadmašiti.

Legendarni branič Milana postigao je pogodak s 41 godinom i 25 dana.

Osim toga, švedski napadač je asistirao za prvi pogodak Milana, strijelac je bio Rafael Leao, i tako postao drugi najstariji asistent u povijest Serie A. Ispred njega je samo Francesco Totti koji je to uspio u dobi od 40 godina i 145 dana.

Nakon utakmice švedski se napadač oglasio na svom Twitter profilu, podijelio je tako fotografiju s utakmice i poslao kratku poruku koja se sastojala od samo jedne riječi: "Vječnost".

Objavu Zlatana Ibrahimovića možete vidjeti OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider