Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nedostajat će svima

Stigla i službena potvrda koja je rastužila "cijelu" Švedsku: Svjetsko prvenstvo ipak bez Ibre!

Švedski nogometni savez riješio je sve dvojbe oko potencijalnog nastupa Zlatana Ibrahimovića na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Zlatan Ibrahimović ipak neće igrati za Švedsku na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, objavio je putem Facebooka Švedski nogometni savez.

Odluku o neodlasku na SP donio je sam Ibrahimović, kazao je direktor švedske reprezentacije Lasse Richt.

"Razgovarao sam sa Zlatanom u utorak i on mi je potvrdio da se neće vratiti u reprezentaciju. Dakle, Ibrahimović sigurno neće biti na popisu izbornika Janne Anderssona 15. svibnja iz istog razloga zbog kojeg nije nastupao za Švedsku od 2016. godine", obznanio je Richt vijest koja je rastužila sve švedske navijače.

Ibrahimović (36) se od švedske reprezentacije oprostio na EURU u Francuskoj, no nedavno je prilikom prelaska iz Manchester Uniteda u novi klub LA Galaxy kazao da ipak postoji mogućnost da pomogne Šveđanima u Rusiji. Nakon što zbog teške ozljede koljena nije igrao gotovo cijelu sezonu, Zlatan za Galaxy postigao dva gola i otvorio mogućnost da nastupi na SP-u.

''Idem na Svjetsko prvenstvo. Ako kažem više, objesit će me pa moram biti oprezan s onim što pričam. No Svjetsko prvenstvo bez mene ne bi bilo Svjetsko prvenstvo", rekao je 36-godišnji napadač prije tjedan dana kada je gostovao u šouu Jimmyja Kimmela.

Ibra je najbolji švedski strijelac u povijesti, zabio je 62 gola u 116 utakmica za nacionalnu reprezentaciju, koja će u Rusiji igrati u skupini F s Južnom Korejom, Njemačkom i Meksikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider