Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Apsolutni kralj

Čovjek s drugog planeta: Neuništivi Ibrahimović i u 40. godini piše povijest

Milan je sinoć odigrao 3:3 protiv Rome uz dva pogotka i jednu asistenciju Zlatana Ibrahimovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenomenalni Zlatan Ibrahimović nastavlja oduševljavati ljubitelje nogometa na Apeninima, a posebice navijače Milana, koji devet godina čekaju na naslov prvaka.

U derbiju kola protiv Rome postigao je dva pogotka i upisao asistenciju, čime je dodatno poboljšao svoj ionako impresivni (ovosezonski) učinak.

Ibrahimović je sada sa šest postignutih zgoditaka prvi strijelac Serie A iako je odigrao svega tri utakmice jer je zbog zaraze koronavirusom propustio dva kola.

Posebno je nevjerojatno da je dvoboj protiv Rome bio treći uzastopni u Serie A u kojem je Ibra bio dvostruki strijelac. Po dva pogotka postigao je Bologni još tamo u prvom kolu te Interu u gradskom derbiju i sinoć Romi.

gol expired Stao pobjednički niz Milana u ludoj utakmici: Ibrahimović zabio dva gola, ali nije bilo dovoljno divider

Budući da je u međuvremenu morao propustiti oglede protiv slabašnih Crotonea i Spezije, možemo samo zamisliti kako bi sad izgledala njegova statistika koja je i već sad čudesna za nekog tko je nedavno proslavio 39. rođendan i zagazio u 40. godinu života.

Došao Ibra, Milan uskrsnuo

Koliko Ibrahimović znači za ovu ekipu Rossonera, možda najbolje svjedoči podatak o tome da je na svakom od tri nastupa u Serie A on bio strijelac prvog pogotka na utakmici. Golema je to spoznaja za njegove suigrače, da uza sebe imaju igračinu koja će uvijek u ranoj fazi dvoboja iskemijati nešto i dovesti ih u vodstvo...

Kad govorimo o koristi koju Milan ima od neuništivog Ibre, onda doslovno možemo reći kako je od njegova povratka iz Sjedinjenih Američkih Država u siječnju ove godine to postala neka druga ekipa. Direktno je uključen u 21 gol Rossonera (16 ih je zabio plus pet asistencija).

Zanimljivo je i da je izjednačio svoj učinak u dresu milanskih klubova. Za Inter je od 2006. do 2009. postigao 57 golova u 88 nastupa, a sad je do te brojke od 57 došao i u Milanovu dresu. S tom razlikom što je za Inter igrao od svoje 25. do 28. godine, a u ovaj drugi mandat u Rossonerima stigao je s punih 38.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider