Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak nakon 9 mjeseci

Bomba iz Španjolske: Zinedine Zidane i službeno novi trener Reala do 2022.!

Španjolski nogometni velikan Real Madrid objavio je kako je na dužnost trenera prve momčadi vratio Zinedinena Zidanea s kojim je potpisao ugovor do 2022. godine.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Upravni odbor Real Madrida, koji se sastao u ponedjeljak 11. ožujka, odlučio je raskinuti ugovor sa Santiagom Solarijem, koji se već nakon jutarnjeg treninga pozdravio sa svima u klubu te dao do znanja da je dogovorio odlazak s klupe Kraljevskog kluba.

Za novog trenera Real je potvrdio Zinedinea Zidanea s kojim je dogovorio suradnju na iduće tri godine, do 30. lipnja 2022. Zidane je s Realom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe (2016-2018), no na kraju prošle sezone odlučio je odstupiti s mjesta trenera.

Nakon Zidanea Real je preuzeo Julen Lopetegui, ali se bivši španjolski izbornik nije dugo zadržao na toj dužnosti, baš kao ni njegov nasljednik Santiago Solari, pod čijim je vodstvom europski prvak ispao u osmini finala Lige prvaka domaćim porazom od Ajaxa (1-4), a prethodno je na Santiago Bernabeuu dvaput poražen od Barcelone u razmaku od četiri dana.

Zidane se vraća u trenutku kad nema nikakvog rezultatskog imperativa, jer Real Madrid u španjolskom prvenstvu zaostaje za vodećom Barcelonom 12 bodova, a do kraja sezone ostalo je još 11 kola. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider