Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moguća promjena sustava

Zidane u velikoj dilemi zbog Modrića: Četiri igrača kucaju na njegovo mjesto

Modrićeva suspenzija ostavila je Zidanea pred dilemom uoči subotnje utakmice protiv Valladolida.

Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Potvrda Modrićeve suspenzije za jednu utakmicu ostavila je Zidane u nedoumici. Četiri su kandidata koji bi ga mogli zamijeniti, Fede Valverde, Isco, James i Lucas, navodi španjolski AS.

Bez Modrića, koji je kod Zidanea imao velik broj minuta, francuski stručnjak se mora okrenuti alternativnom rješenju. Logično bi bilo da upadne Isco, koji je po broju odigranih minuta te uz četiri starta u sedam pripremnih utakmica ispred ostale trojice.

Iako se čini da je to logičan izbor, Fede i James imaju svojih razloga da se nađu u prvih 11. Na dan otvaranja sezone bilo je iznenađujuće kad je Valverde ostao izvan sastava. On je čisti središnji vezni igrač i stoga bi u teoriji bio najprirodnija alternativa Modriću ili Casemiru.

Polugola djevojka utrčala u teren (Screenshot) Incidenti u Bratislavi: Žestoki sukobi, upad polugole djevojke i dobar posao hrvatskih sudaca divider

gol expired Rebić zamijenjen nakon samo 45 minuta, trener jako ljut: ''Sjest ćemo s njim i popričati'' divider

Međutim, s obzirom na to da se James proteklog vikenda našao ispred Valverdea protiv Celte, vrlo vjerojatno je favorit ispred španjolskog veznjaka. Kolumbijac je na treningu impresionirao Zidanea i pokazao da je spreman za udarnu postavu.

Ostatak prve postave trebao bi ostati nepromijenjen, osim Danija Carvajala, koji se vraća nakon suspenzije i koji bi trebao krenuti ispred Alvara Odriozole.

Uzimajući u obzir Zidaneovu otvorenost za promjenu formacije u predsezoni, ne bi bilo suludo sugerirati da se i Lucas Vazquez može naći u prvih 11 ako se Francuz na klupi Reala odluči za 4-4-2 sustav.

U tom scenariju bi Casemiro i Kroos zauzeli centralne pozicije u sredini terena, dok bi Lucas Vazquez bio jedan od krilnih igrača. Drugu krilnu poziciju popunili bi Vinicius ili Bale, s time da bi se onaj koji otpadne pridružio Benzemi u napadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX