Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta atmosfera

Incidenti u Bratislavi: Žestoki sukobi, upad polugole djevojke i dobar posao hrvatskih sudaca

Sinoć je u Bratislavi bilo jako napeto. U goste Slovanu stigao je favorizirani PAOK iz Soluna sa svojim vatrenim navijačima, a utakmicu su vodili hrvatski suci...

Polugola djevojka utrčala u teren (Screenshot)

Prvu utakmicu jednog od najjačih parova doigravanja za Europsku ligu Slovan – PAOK sinoć je u Bratislavi odsudila hrvatska sudačka postava - Ivan Bebek (glavni sudac), Goran Pataki i Bojan Zobenica (pomoćni) te Igor Pajač (četvrti).

Prema napisima slovačkih i grčkih medija, hrvatski suci odradili su vrlo dobar posao u jako napetoj atmosferi. Slovan je na svojem novom stadionu Tehelné pole slavio s 1:0. Strijelac je bio Myenty Abena.

Gol je pao duboko u sudačkoj nadoknadi nakon velike pogreške obrane solunskog kluba. Vratar Slovana ispucao je dugačku loptu, grčka obrana je zaspala, a Slovaci su iskoristili poklon i postigli pogodak koji im donosi realnu nadu da mogu proći favoriziranog suparnika, koji je u 3. pretkolu Lige prvaka držao na konopcima veliki Ajax, prošlosezonskog polufinalistu najelitnijeg klupskog natjecanja.

gol expired Rebić zamijenjen nakon samo 45 minuta, trener jako ljut: ''Sjest ćemo s njim i popričati'' divider

Grci su isprva sumnjali da je bilo zaleđe, no snimka je pokazala da su hrvatski suci dobro procijenili situaciju. Za razliku od utakmice s Ajaxom u Amsterdamu, nakon koje su igrači PAOK-a rigali vatru smatrajući da su teško oštećeni, ovaj put Grci nisu imali primjedbi na suđenje. Hrvatski suci očito su položili ispit.

Utakmicu je obilježio upad polugole djevojke na travnjak sredinom drugog poluvremena te žestok sukob vatrenih grčkih navijača sa slovačkom policijom uoči utakmice. Grčki mediji pišu da je slovačka policija koristila suzavac i palice, pa čak i gumene metke. Ističu da je ozlijeđeno nekoliko navijača PAOK-a, koji je najavio žalbu UEFA-i.

Prema interpretaciji grčkih medija, do sukoba je došlo kada su navijači PAOK-a na svojoj tribini počeli stavljati transparente preko zaštitne ograde. Grci tvrde da su zaštitari i policija reagirali u najmanju ruku netaktički. Navodno su ishitreno napali navijače PAOK-a, sijevnula je iskra i zapalio se plamen.

Nisu u Bernu divljale samo Delije, Švicarci bocom pogodili atraktivnu PR-icu Zvezde Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) +5 Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda)

Naravno, Slovaci imaju sasvim drukčije viđenje cijele situacije. Tvrde da je policija bila prisiljena upotrijebiti silu. Tijekom cijelog dana u Bratislavi je bilo izrazito napeto.

Zna se da PAOK ima vatrene navijače, njegove najradikalnije skupine često rade probleme, ali ni Slovanovi ultrasi nisu puno mirniji, pa je slovačka policija imala dosta posla. Uzvratna utakmica igra se sljedećeg tjedna u Solunu. Ne treba sumnjati da će biti izrazito vruće na Toumbi.

Utrčavanje u teren pogledajte ovdje.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider