Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sijevat će i grmjeti

Zidane sprema veliko iznenađenje, Bayernova osveta za "masakr": Zapanjujući podatak, prognoze i postave za ludu utakmicu!

Real Madrid i Bayern na Santiago Bernabeuu odlučit će o prvom finalistu Lige prvaka.

Galerija Bayern - Real Madrid (Foto: AFP) Momčad Bayerna (Foto: AFP) James Rodriguez i Robert Lewandowski (Foto: AFP) +1 Zinedine Zidane i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Na Praznik rada mačeve ukrštavaju dva nogometna aristokratska teškaša. Ulog je ogroman, veliki finale Lige prvaka u Kijevu.

Bayern stiže na Santiago Bernabeu sa zaostatkom 1:2 iz prve utakmice u Munchenu, desetkovanom momčadi koju su poharale ozljede, te s primislima na prošlu sezonu kada su na istom mjestu u istom natjecanju teško oštećeni. Nijemci su odigrali hrabro i stigli na korak od raja, ali tko sjedi u „buktinji jarke svjetlosti“ ipak nisu vidjeli.

Viktor Kassai u odlučnom trenutku priredio im je „masakr motornom pilom“. Iako nije nosio bijeli dres, mađarski sudac bio je 12. igrač Reala. Mnogi će reći, ništa novo, to je već ustaljena špranca. Ove sezone Stara dama je okusila ono što su prošle sezone kusali Bavarci. Kada Reala odlučio proći dalje, teško mu se oduprijeti. Na svim razinama, pa i onim koji nemaju veze samo s kvalitetom igre.

Bayern sprema osvetu

Ovaj put pravdu će dijeliti Turčin Cuneyt Cakir, vidjet ćemo kako, ali Nijemci su u strahu, razumljivo, jer tko se jednom opeče, puše i na hladno.Bez obzira na probleme s ozljedama, u Bayernu su uvjereni da mogu pobijediti Real na njegovu travnjaku. Čvrstu vjeru temelje na prvoj utakmici kada su stvorili osjetno više šansi od Reala i bolje izgledali, no ipak su izgubili.

Momčad Bayerna (Foto: AFP) Momčad Bayerna (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Moramo samo biti efikasniji“, sumira iskusni trener Bayerna Jupp Heynckes.

Ključna riječ je „samo“. Je li to baš samo tako, jer zna se da je u nogometu najteže postići gol. Pitajte Francka Riberyja, Francuz nije zabio u Ligi prvaka već skoro četiri godine, točnije 1354 minute, a nije da nije imao šansi. Uzalud dobra igra ako niste u stanju zabiti ni kada idete sami prema vratima. Zabiti je najvažnije, a po tom pitanje Real ima bolje karte u rukama. Ako, primjerice, Cristiano Ronaldo uđe u šanse kakve je imao Ribery u Munchenu, Bavarcima se crno piše.

Njemački mediji oštro su kritizirali Roberta Lewandoskog nakon prve utakmice. Poljski napadač opet nije zabio u važnoj utakmici, a kako se u isto vrijeme piše da koketira s Realom, prilično je jasno zašto je na meti kritika. Heynckes se propinje na stražnje noge i brani svojeg najboljeg napadača.

Lewandowski na udaru kritika

„On može biti strašno oružje čak i ako ne postigne pogodak“, poručuje trener Bayerna.
„Momčadska igra je krucijalna. Ako budemo dobro izgledali kao momčadi, Lewandowski će imati šansi“, rezonira Heynckes.

Veliki Paul Breitner, legenda i Bayerna i Reala, smatra da će Lewandowski baš zbog tih kritika biti silno motiviran.
„Čini mi se da će biti ključ Bayernova mogućeg prolaza“, smatra nekoć veliki njemački nogometaš.

James Rodriguez i Robert Lewandowski (Foto: AFP) James Rodriguez i Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Po pitanja golova nisu dužni samo Lewandowski i Ribery, već i Thomas Mueller koji nikako ne može zabiti Realu. Šest utakmica, nula golova.
„To mi daje razlog da budem pohlepan pred golom Reala“, poručuje Mueller.

Nijemci su u prvoj utakmici najviše pokušavali ugroziti Realova vrata preko bokova i često prolazili. Real će u uzvratu na bočnim pozicijama biti još ranjiviji, Carvajal je ozlijeđen, a Madriđani za njega nemaju adekvatnu zamjenu. Čini se da će Zidane povući riskantan potez i na njegovo mjesto postaviti izrazitog ofenzivca Lucasa Vazqueza.

Zidane sprema veliko iznenađenje

Takve su spekulacije španjolskih medija. Po tome se čini da Zidane neće braniti stečenu prednost, nego da će iz svih oružja napasti goste. Kao zamjene za Isca konkuriraju Gareth Bale, Karim Benzema i Mateo Kovačić.

Oprečna su mišljenja za koga će se Zidane odlučiti. Njemački Kicker tipuje na Kovačića, a madridska Marca na Benzemu. Marca je mišljenja da će se Zidane odlučiti za 4-4-2 formaciju s Ronaldom i Benzemom u napadu. Marco Asensio će po Marci zaigrati na poziciji lijevog veznog. Kicker ima drugačije mišljenje. Nijemci su mišljenja da će Kovačić igrati u veznom redu, a Asensio u napadu s Ronaldom.

Što se tiče postave Bayerna, nema većih odstupanja. Heynckes i nema prevelikog manevarskog prostora, kadar mu je značajno skraćen. Za Bayern je važno što se u momčad vraća David Alaba. Dakle, Bayern bi bokovima trebao biti još opasniji. Vidjet ćemo kako će Real odgovoriti.

S obzirom na postave, trebali bi gledati izrazito otvorenu utakmicu s puno šansi, a možda i golova. Prognoza? Teško je reći, ali nekako nam se čini da ako Ribery konačno zabije gol, Bayern će imati veliku šansu proći dalje.

Moguće postave:

Marca:
Real Madrid: Navas - Vazquez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos, Asensio - Cristiano Ronaldo, Benzema.

Kicker:
Real Madrid: Navas - Vazquez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Casemiro, Kovačić - Modrić, T. Kroos - Asensio, Cristiano Ronaldo.

I Marca i Kicker:
Bayern: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martinez - James, Thiago - T. Müller, F. Ribery - Lewandowski.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider