Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaslužio je

Real produžio sa Zidaneom: Ispisao povijest i dobio bogatu nagradu

Zinedine Zidane produžio je s vjernost s Real Madridom, a plaćom se sada približio trenerskoj eliti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Real Madrida Zinedine Zidane produžio je ugovor sa Real Madridom do ljeta 2020., a godišnja plaća bit će mu skoro dvostruko veća. Umjesto 4,3 milijuna eura, Zidane će zarađivati osam milijuna eura po sezoni.

Nakon dvije sezone na trenerskoj klupi Zidane ima impresivan učinak: prošle godine je predvodio Real do naslova Lige prvaka, europskog Superkupa, te klupskog prvaka svijeta, a ove godine je osvojio španjolsko prvenstvo, pa opet Ligu prvaka, te nedavno europski Superkup.

Njegov Real postao je prva momčad koja je obranila naslov pobjednika Lige prvaka, a osvojili su i dvostruku španjolsku-europsku krunu prvi put nakon zlatne generacije 50-ih godina prošlog stoljeća.

Iako početnik, Zidane je pokazao da se dobro nosi s pritiskom koji nosi vruća klupa Kraljevskog kluba. Osigurao je vjernost svlačionice i najveće zvijezde Cristiana Ronalda, kojeg je uspio nagovoriti na doziranje minutaže kako bi bio spreman za kraj sezone. Koliko je to bila dobra odluka pokazao je kraj sezone kada je upravo Ronaldo svojim golovima i rekordima vukao Real prema trofejima.

Unatoč sjajnim rezultatima, Zidane je do ove povišice zarađivao osjetno manje od ostatka trenerske elite. Pep Guardiola, primjerice, zarađuje čak 13 milijuna eura godišnje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider