Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dileme uoči velikog derbija

Zidane priprema tri značajne promjene: Real čeka najneugodniji posao na svijetu

Zidane protiv Atletica namjerava odmoriti trojicu bitnih igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Real Madrida Zinedine Zidane priprema rošade u momčadi za veliki nedjeljni gradski derbi s Atleticom na Santiago Bernabeuu.

Madridski As doznaje da će Zidane u odnosu na utakmicu s Juventusom u Torinu zamijeniti trojicu igrača - Luku Modrića, Isca i Karima Benzemu - te će dati šansu Marcu Asensiju, Lucasu Vazquezu i Garethu Baleu.
Zidane očito namjerava odmoriti Modrića, Isca i Benzemu za uzvratni dvoboj s Juventusom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Cristiano Ronaldo, dakle, ostaje u momčadi, te će zajedno s Baleom najvjerojatnije igrati u vršku napada Kraljevskog kluba, što znači da će formacija biti 4-4-2. Portugalac je u lovu na Lionela Messija i naslov najboljeg strijelca Primera. Messi je na 26 golova, a Ronaldo je postigao četiri manje.

Na vratima će Keylor Navas, u zadnjoj liniji Dani Carvajal, Raphaël Varane ili Jesus Vallejo, Sergio Ramos i Marcelo, a u veznoj liniji uz Asensija i Vazqueza zaigrat će najvjerojatnije Toni Kroos i Casemiro.

Ako Real pobijedi Atletico, otvorit će Barceloni mogućnost da osigura naslov prvaka prije „el clasica“ na Camp Nouu u 36. kolu prvenstva. To znači da će igrači Reala biti prisiljeni napraviti mrskim rivalima pobjednički špalir.

Nema sumnje da će im to teško pasti, oba kluba izbjegavaju takvu situaciju ako je ikako moguće. Za Madriđane bi gora situacija bila samo u slučaju da prvake moraju pozdraviti na vlastitom bunjištu. U svakom slučaju Real čeka najmrskiji i vjerojatno za njih najneugodniji posao na svijetu – lovit će pobjedu u gradskom derbiju s neugodnim saznanjem da će morati prirediti šampionski doček novom prvaku i još mrskijem rivalu - Barceloni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider