Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži minute

Zidane podigao rampu srpskom napadaču: Jović odlazi na posudbu u Italiju

Napadač Real Madrida Luka Jović mogao bi završiti na posudbi u jednom od tri velika talijanska kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane odobrio je odlazak Luke Jovića na posudbu, pišu španjolski mediji.

Srpski napadač u redovima Real Madrida mogao bi prijeći u Italiju prije ponedjeljka, kada završava prijelazni rok u većini zapadnoeuropskih liga. Tri su kluba najizglednija – Roma, Inter i Milan. I to tim redom.

U igri je navodno bio i Manchester United, no Jović i Real dogovorili su se da mora prijeći u klub u kojem će imati osiguranu minutažu. Na Old Traffordu to mu ne bi mogli jamčiti.

Roma slovi kao favorit. Pregovori su otvoreni i trebali bi biti zaključeni do kraja tjedna. Najveći su problem četiri milijuna koje Real traži u ime posudbe. Rimljani bi to malo reducirali, a Madriđani bi mogli pristati smanjiti potraživanja jer ionako im zarada nije u prvom planu.

Pep Guardiola (Foto: AFP) Guardiola potrošio gotovo pola milijarde na obranu: "Ako opet nije pogodio, to će biti Pepov kraj u Cityju" divider

Realova je nakana revitalizirati Jovićevu karijeru i dovesti ga u optimalnu formu, pa tek onda razmišljati o njegovu povratku na Bernabeu ili eventualnoj prodaji. Za to mu trebaju minute. U Romi bi ih mogao dobiti.

Inter nudi bolje financijske uvjete, no pitanje je koliko bi Jović tamo igrao. Real je s Milanom već surađivao u posudbama, Brahim Díaz je u redovima Rossonera, pa je moguće da podebljaju suradnju. 

Jović je stigao u Real u ljeto 2019. iz frankfurtskog Eintrachta za 60 milijuna eura. Srpski napadač nije se proslavio. Prošle sezone postigao je samo dva gola u 27 nastupa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider