Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I NJIMA PREKIPJELO

Žestok proglas osječkih navijača: "Odj**ite iz uprave, dosta je igranja s NK Osijekom"

Kohorta je službenim priopćenjem izrazila nezadovoljstvo stanjem u vodstvu NK Osijeka.

Kohorta (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Do četvrte minute sudačke nadoknade susreta Slaven Belupa i Osijeka u Koprivnici, sve je vodilo tome da bi kriza u NK Osijeku mogla biti pri kraju.

No, ono što se dogodilo nakon toga dovelo je do usijanja. Naravno, prvi je glavom platio trener, Borimir Perković, kojem su se u Osijeku zahvalili na sedam utakmica koliko je bio na klupi kluba s kojim je prije više od 20 godina kao igrač osvojio Kup.

Perković je žrtva stanja koje je nastalo puno ranije

Ipak, unatoč nekim lošim potezima s klupe, koji su izravno utjecali na posljednje rezultate, Perković je zapravo najmanje kriv za ovo stanje, koje je postalo teško još par mjeseci prije njegovog preuzimanja kormila. 

Zbog toga nas ne treba čuditi kako su svi navijači kluba ovo prozvali skidanjem odgovornosti sa sebe, od strane vodstva kluba. Nezadovoljstvo istima kod nekih se očituje mjesecima, a kod nekih posljednjih tjedana. Dokaz kako je prekipjelo apsolutno svima je današnji proglas osječke navijačke skupine, Kohorte.

Kohorta je (napokon) reagirala

"Predug je niz loših rezultata naše ekipe u domaćem prvenstvu, naša nesposobna uprava dovela nas je do katastrofalne situacije. Došli smo u situaciju gdje šest kola prije kraja prvenstva više ni ne ovisimo sami o sebi u borbi za mjesto koje vodi u kvalifikacije za europska natjecanja. NK Osijek 11 utakmica ne zna za pobjedu, rušimo najlošije klupske rekorde, gazimo ka dnu. Suci nas potkradaju iz utakmice u utakmicu, ali u klubu nema osobe koja će istupiti u javnost i boriti se protiv te nepravde. To nas je dovelo do situacija da nas sve više i više j*bu.... Gospodo iz uprave, tko će preuzeti odgovornost?", početak je proglasa, nakon čega slijedi osvrt na pojedinačne osobe:

"Dovođenje alibi trenera i njegovo otpuštanje nakon par kola ne vodi nikuda, radite sprdačinu od kluba. Krenimo od Valentine koja je tu godinama u klubu i crpi novac iz kluba te glumi dežurnog policajca godinama. Kad se dobre stvari oko kluba događaju prva je tu, a sada kada je situacija katastrofalna skriva se u mišjoj rupi. Direktore Kuleševiću, kakvo je stanje? Ako ne znate vi, mi ćemo vam reći...stanje je katastrofalno, strpljenja više nema. Dosta ste se igrali s ugledom našeg kluba. Rasprodaj sve za kikiriki pa potrpaj ekipu klincima. Dovode se kojekakvi polu treneri koji nisu zreli za biti dio NK Osijeka. Nema rezultata, nema veze, smjeni trenera dovest ćemo novog..Ti si Kuleševiću taj koji je postavio tog trenera, ti si taj koji je odgovoran za to što na našsim domaćim utakmicama klupa za rezerve je poluprazna. Dosta je bilo igranja s NK Osijekom, NK Osijek nije tvoja igračka. Od**i iz kluba!"

Cijeloj upravi su poručili da napusti klub

Spomenuta Valentina je dugogodišnja direktorica Valentina Koprivnjak, zapravo jedina osoba koja je u klubu ostala još od najtežih vremena, onih kad se u posljednjem kolu dramatično osiguravao ostanak. Ona je u posljednje vrijeme većinom viđana u akcijama vezanim uz novi stadion

Pored spomenutih, prozvani su i prokurist Vlado Čohar, kojeg se već dulje vrijeme proziva za nerad, a na njega je u svojim akcijama više puta kao krivca za loše stanje neizravno apelirao i Nenad Bjelica. Naravno, nezaobilan je predsjednik Ferenc Sakalj, čovjek koji od postavljanja na tu poziciju zapravo kao i da ne postoji. Od njega ni traga ni glasa.

Kohorta je najavila bojkot navijanja u utakmici protiv Istre 1961, koja se igra u srijedu od 15 sati, ali razlog toga je u prvom planu prosvjed protiv odluka HNS-a da se utakmica igra u takvom nezahvalnom terminu.

Vjerujemo kako će svi oni koji se u srijedu nađu na tribinama pronaći zajednički jezik, no njihovi prigovori neće imati nikakvog rezultata ako ne dođu do Lorinca Meszarosa, vlasnika kluba, koji također iz Budimpešte već dulje vremena nije reagirao, nego kao da je prepustio spomenutoj garnituri da odradi posao kako znaju i umiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider