Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISKREN NAKON PORAZA

Željko Sopić objasnio svoje neočekivane poteze: "Moji igrači pate dok se neki kližu po terenu"

Željko Sopić debitirao je na klupi Rijeke porazom protiv Dinama na Maksimiru.

Željko Sopić (Foto: Ronald Gorsic / Cropix)

Dinamo je u posljednjem susretu šestog kola SuperSport HNL-a savladao Rijeku i to puno uvjerljivije nego što bi krajnji rezultat 2:1 dao sugerirati.

Težak susret prošao je Željko Sopić u svom debiju na klupi gostiju. Maksimalno je sudjelovao u susretu, pokušavao raznim izmjenama i taktičkim varijantama promijeniti sliku na terenu, ali u tome nije uspio.

Smatra kako je presudio manjak energije

Iz komentara nakon utakmice se vidi da je razočaran, no da ne smije očajavati nego pokušati podići ekipu pred važne susrete koji slijede.

"Mi smo željeli odgovoriti Dinamu. Od prve minute se osjetio manjak energije. Bilo je tu svježih igrača za koje sam mislio da će dati neki odgovor. Mislio sam da će podići energiu, ali oni nam to nisu dali. Dobili smo gol iz individualne kvalitete Petkovića. Pokušali smo se onda apsolutno otvoriti. Meni je svejedno hoću li izgubiti 1:0 ili 3:0. Nemam što prigovoriti dečkima, dali su sve što su mogli u ovom trenutku. Nismo naučili na ovaj ritam ovako teških utakmica", nekoliko različitih misli ubacio je Sopić u svoj prvi komentar.

Dinamo je puno više prijetio, dok od Rijeke tako što nismo mogli vidjeti. Zapravo, čak i dok su gubili 1:0, dobivao se dojam da su zatvoreni, bez previše naznake za prelazak u ofenzivniji način igre.

"Nismo imali izrazite prilike, imali smo udarce sa 16 metara. To je nekad davno kad sam ja igrao bila prilika, danas izgleda nije, ali nema veze. Pitalo se tu nešto i Dinamo. Vidjelo se da su svježiji. Danas smo izgubili, čestitam im, ali idemo dalje. Treba raditi i podići se", kratko je dodao.

Dvije neočekivane i teško shvatljive zamjene

Upitan je i za svoje nespecifične poteze. Veigu je tako izvadio u 23. minuti susreta, a uveo Smolčića, dok je Djouahru uveo u 58. minuti, a onda 22 kasnije izvadio iz igre. 

"Postoje treneri koji se pomire s rezultatom. Ja nisam takav. Svjestan sam toga da ta dva igrača nisu igrala prošlu utakmicu i trebali su nam dati dodatnu energiju. Jednostavno, ja kao trener ne mogu gledati da drugi igrači na terenu pate, a da se neki, neću reći šeću, ali da se kližu po terenu. I to se neće dogoditi dok sam trener Rijeke. Napravili smo izmjene, htjeli smo zabiti gol, nismo uspjeli, Dinamo je zabio drugi i to je bilo to", objasnio je, davši jasnu kritiku dvojici igrača koji su navedeni.

Sopić se sada s momčadi okreće susretu protiv Lillea u četvrtak. Rijeka je s gostovanja iz Francuske donijela dobar rezultat i svakako je cilj pokušati napraviti veliko iznenađanje. Sopić smatra kako su šanse, posebno uz podršku riječke publike, 50-50.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider