Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
optimist je

Željko Kopić uoči Hajduka: "Petković mora proći kroz blato, a na Poljud idemo pobijediti"

Hajduk protiv Dinama u zaostalom 9. kolu Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zaostaloj utakmici 9. kola HNL-a Hajduk dočekuje Dinamo. Derbi se igra u srijedu od 19 sati.

Veliku utakmicu koja puno toga donosi najavio je Željko Kopić, trener Dinama. Kopić cilja na pobjedu na Poljudu, ali i bod bi mu dobrodošao. S druge strane Hajduk mora pobijediti ako se želi uključiti u borbu za naslov s Osijekom i Dinamom.

''Ovih sedam bodova prednosti smo zaslužili radom, trudom, kvalitetom izvedbe i doprinosom svih igrača. Sada smo u boljoj situaciji nego ranije, ali ona nam i dalje ništa ne garantira. Želimo nova tri boda, želimo pobjedu. Ima dovoljno kola do kraja, moramo biti pametni, ozbiljni, pa prvenstvo mirno privesti kraju'', rekao je Kopić pa dodao:

gol expired Procurila snimka iz Slavonije: Korištene palice i sjekire u sukobu BBB-a i Torcide divider

''Mi nikada ne pripremamo utakmicu za remi, uvijek idemo na pobjedu. Evo, na zadnjem derbiju smo od prve minute zaigrali s tri napadača, a ako netko i dalje misli da je to bila defenzivna postavka, to mu dozvoljavam. Imali smo svoje prilike u tom derbiju, imao ih je i Hajduk, ali nitko nije zabio'', kaže trener Dinama.

''Petković mora proći kroz blato''

''Bruni nije lako, na zadnjoj utakmici ni atmosfera s tribina nije bila prava prema njemu kada je ulazio u igru, od njega svi imaju visoka očekivanja. On dobro radi, ali svaki igrač prolazi kroz razne periode, nekada je sve dobro, vrište naslovnice, ali nekada treba proći i kroz blato. A ako ste spremni moliti za kišu, onda morate proći kroz blato. Na njemu je sada da se izvuče iz tog blata, da bude pravi bez obzira igrao li pet, 55 ili 95 minuta'', rekao je Kopić.

gol expired VIDEO Hajduk slavio u derbiju odluke na Poljudu i zakomplicirao prvenstvo: Pogledajte gol Kalinića divider

Hajduk je dobio međusobni sraz u Maksimiru (2:0), a utakmica na Poljudu je okončana bez golova.

"Kalinić i Livaja su dva igrača s kvalitetom, sigurno da trener Hajduka gleda tko mu je najbolja opcija. Zdravlje i forma diktiraju dosta toga, pa ne bih ulazio u analize Hajdukovog sastava jer gledamo samo sebe. Očekjujem dobru atmosferu i pun stadion, to je nešto što svi igrači vole. Tako je bilo i protiv West Hama i u Sevilli i na prošlom derbiju u Splitu. To je poticajno za nogomet, a tako i za nas", zaključio je Kopić.

Dinamo je trenutno prvi u HNL-u sa 66 bodova, sedam više od trećeplasiranog Hajduka.

Tablica HNL-a:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider