Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogromno poštovanje

Dijete Dinama na klupi Hajduka: "Kao dinamovac naježio sam se kada sam to vidio i osjetio na Poljudu"

U velikom videointervjuu za gol.hr Željko Kopić prokomentirao je kako se osjećao kada je kao dijete i navijač Dinama došao u Hajduk i sjeo na klupu velikog splitskog kluba…

Željko Kopić rijetko se pojavljuje u hrvatskim medijima. Radije ostaje samozatajan, a itekako ima što reći.

Iako još uvijek spada u red relativno mladih stručnjaka, tek je u 46. godini, jedan je od rijetkih trenera koji se može pohvaliti da je vodio oba najveća hrvatska kluba - Dinamo i Hajduk, i to u razmaku od samo četiri-pet godina. To je već bogata karijera, a ima još dosta toga. Iskustvo je stjecao i u inozemstvu, radio je na Cipru, a prije nekoliko mjeseci odradio je uspješnu dionicu u Bugarskoj.

Vi ste bili trener Hajduka kada je igrao finale Kupa s Dinamom u Vinkovcima. Dinamo je nedugo prije preuzeo Bjelica. Hajduk je naposljetku tijesno izgubio, sjećamo se da je iz Hajduka bilo dosta povika na suđenje, Splićani su se smatrali oštećenima. Ta je utakmica mogla prelomiti na bolje cijelu vašu priču u Hajduku da ste uspjeli pobijediti i osvojiti trofej.

„Ja kao dijete Dinama i dinamovac čim sam došao u Hajduk rekao sam da dolazim s ogromnim poštovanjem prema tom klubu. Svaki put kada sam se penjao onim stepenicama na Poljudu, naježio bih se kada bih vidio na slikama slavne Hajdukove igrače i osjetio to sve skupa. Ja sam zaista živio za trofej s Hajdukom. Dva puta sam isključen, kada smo pobijedili i na Rujevici i na Maksimiru. Došli smo na minus pet od Dinama i imali smo derbi doma, nakon kojeg možemo doći na minus dva. U međuvremenu su smijenjeni predsjednik Kos i sportski direktor Branco. U tom trenutku dolazi do jedne posve drukčije atmosfere. Teško je to objasniti ljudima koji to izvana prate, ali ta atmosfera više nije ista, simbioza se više ne osjeća na taj način", ističe Kopić i konstatira:

Trofejna dvorana Hajduka na Poljudu Trofejna dvorana Hajduka na Poljudu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

"I naravno, tako se dogodi da izgubiš i derbi i sljedeću utakmicu protiv Rudeša. To je bilo ono kada sam išao razgovarati s Torcidom. Uspjeli smo to nekako prebroditi, otišli smo u Puli i pobijedili. Meni je cijelo vrijeme u glavni bilo finale Kupa, sve ovo što radiš, da stabiliziraš situaciju i dođemo u Vinkovce kao prava momčad i da napokon osvojimo trofej. Mi smo u finalu odigrali dobru utakmicu i spletkom svakakvih okolnosti ipak smo izgubili. U prvenstvo smo bili blizu, na minus pet nekoliko kola prije kraja, imaš i finale Kupa, a na kraju ostaneš bez ičega. Sigurno da to ostavi ozbiljan trag i da to nije dobra startna pozicija za ono što dolazi. Promijenilo se i vodstvo, otišlo je sve što se gradilo. U nogometu se teško ide gore, a začas ode dole.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider